online edzések

2020.03.26. 17:30

Bánhegyi Adrienn ugrókötél-világbajnok otthon sem áll le

Bánhegyi Adriennek az ugrókötelezés egyben az élete a munkája is, amihez nemcsak ért, de világbajnoki szinten műveli. Mivel szakmája nem hétköznapi, az élete sem mondható annak, szinte folyamatosan úton van, de most ő is otthonról dolgozik.

vaol.hu

Forrás: Tamara Cuesta Photography

A koronavírus miatt mindenki élete alaposan megváltozott.

Bánhegyi Adrienn ugrókötél-világbajnok abból él, amit szeret csinálni, ehhez pedig rengeteget kell utazni és különböző országokban vesz részt eseményeken, tart előadásokat, órákat. Mivel aktív sportember, mindig is figyelt az egészségére, most is azt teszi. Sőt, hivatalos facebook oldalán online órákat tart azoknak, akik szeretnének egy kicsit mozogni, feltöltődni bezártság idején.

A munkájából adódóan rengeteget utazik, ami most nem lehetséges. Hol tölti az idejét ebben az időszakban?

Február vége óta már Magyarországon vagyunk, Katával, testvéremmel együtt. Lett volna pár külföldi szereplésünk március elején, de jobbnak láttuk, ha maradunk itthon.

Március végétől pedig Spanyolországban kezdődött volna egy 6 hónapos szerződés, de így most az is csúszik, vagy elmarad. Számos márciusi itthoni rendezvényre sem került sor, ami teljesen érthető.

Az utolsó utam Münchenbe vezetett, egy ottani fitnesz klubban tartottam Jumpplus Fitnesz órát, a klub vezetősége már jósolta, hogy hamarosan be lesznek szüntetve a csoportos órák. Számítottam rá, hogy itthon is ez vár ránk, és jobb elkerülni az utazásokat.

Fotó: Bánhegyi Adrienn

A koronavírus miatt milyen óvintézkedéseket vezetett be az életében?

A sok utazás miatt, a koronavírus terjedése előtt is odafigyeltünk a rendszeres kézmosásra, amennyire csak lehet igyekszünk védekezni, elkerülni azt, hogy betegen utazzunk és szerepeljünk, ritka az olyan szerződés, ahol profi orvosi csapat áll az artisták mögött.

Volt már rá példa, hogy külföldön kellett orvost keresni, és nem mindig jártunk szerencsével!

A koronavírus idején, követjük a szabályokat – ha nagyon szükséges, csak akkor lépünk ki otthonról. Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot külföldi artistákkal, barátokkal, akik informálnak az országaikban kialakult helyzetekről, reméljük Magyarország szerencsésebb lesz.

Ha vásárolni megyek, felveszem a maszkot. Leginkább az ott dolgozók iránt mutatott tiszteletből, azt gondolom, hogy akik most tömegeket látnak el, nap mint nap, megérdemlik, hogy ne kelljen félniük attól, hogy ki éppen mit hordozhat magában, igyekszem megtartani a kellő távolságot is. Így nyugodtabban tudnak dolgozni. Ezen kívül kézfertőtlenítőt tartok az autóban – kéz és arcmosással indítom a hazaérkezést.

 

Milyen módon tartja a kapcsolatot a szeretteivel?

Annak ellenére, hogy sok munkalehetőség megszűnt, szerintem mi nem panaszkodhatunk, jó, hogy itthon lehetünk, és nem messziről kell izgulni, hogy mi történik a családdal. Az állandó utazások miatt nálunk sok az online kapcsolattartás a barátokkal, rokonokkal is, így nem teljesen új a helyzet.

A rosszban a jó is, hogy most itthon lehet/kell maradni huzamosabb időre, anélkül, hogy azon gondolkodnánk, hogy jövő héten mit pakoljuk, mennyi időre, esetleg lehet, hogy lesz egy last minute fellépés stb. Most egy kicsit meg lehet állni.

 

Mivel tölti az így keletkezett „szobafogságban töltendő” szabadidejét?

Nem veszem tragikusan, negatívan az itthon maradást, szerintem nagyon sok lehetőséget lehet találni az otthoni időtöltés során. Ezekben a napokban, hetekben jut idő a tanulásra – tavaly elkezdtem online spanyolul tanulni, erre most bőven jut idő. Sokat dolgozom a weboldalunk fejlesztésén , illetve az online óráink, képzéseink promócióján. Jelenleg több leendő Jumpplus Oktatónk is végzi az online tanfolyamunkat, így elég időt tudok szentelni az ő képzésükre. Mellette jut egy kis idő tanulmányokra is, jelenleg végzek egy online social média marketing tanfolyamot, illetve érdekel a táplálkozástudomány és pilates oktatás. Esténként pedig egy-egy vidámabb filmet is szívesen megnézek.

Fotó: Tamara Cuesta Photography

Hol és hogyan edz? Megvannak a bevett gyakorlatai?

Szerencsések vagyunk, mert az udvarban van egy kis hely ugrókötelezésre is, reméljük, hogy az időjárás „kedves” lesz velünk a következő hetekben, és az ugrókötelem nem fagy meg kint. Szívesen megyek futni az erdőbe, illetve szeretek otthon/bent is edzeni, erősíteni – az utolsó 2 hónapban bajlódtam egy kis sérüléssel, kaptam is jó pár fizioterápiás gyakorlatot (köszönet Orsinak), amire most tényleg van idő.

Milyen mozgástippeket tudna adni azoknak, akik nem hagyják el a lakóhelyüket, de szeretnének viszonylag fittek maradni?

Nagyon sok videót lehet már találni az interneten, amik segítenek az otthoni edzésben. Én szeretem az „izzadós” intenzívebb edzéseket, általában 10-12 perc bemelegítés – nagyrészt lábmunkával, nem muszáj ugrókötéllel, de persze továbbra is azt gondolom, hogy az ugrókötelezés, az egyik legjobb kis helyigényű kardió edzés.

Utána jöhet egy erősítő blokk, szeretem a mini bandet/thera bandet 15-20 perc

Könnyen tárolható, nagyon sokrétűen beépíthető az edzésekbe, és szuperül átmozgat.

Érdemes 10-12 percet nyújtással tölteni.

Heti háromszor csatlakozhattok hozzánk „élőben” a közösségi oldalunkon és a Jumpplus World oldalon, különböző edzésekre!

Ha esetleg szeretnétek kicsit böngészni, nézzétek meg a testvérem, Kata oldalát is, sok ötletet gyűjthettek az otthoni mozgásra!

Kardió, erősítés, nyújtás különböző változataira gyűjthettek ötleteket.

 

Az online óráit mindenkinek ajánlja? Milyen tanácsot adna a kezdőknek és haladóknak?

Igen, az online órákat mindenkinek javaslom! Egyrészt azért is, mert kicsit kikapcsol, akkor is ha nem csináljuk az összes gyakorlatot, egy vidám hangulatba csöppenünk, ami elvonja a figyelmet a rossz hírekről. Ha csak a felét megcsináljuk az órának, akkor is valami jót tettünk az egészségünkért, és ez most különösen fontos. Ezen kívül pedig egy közösség részévé válunk, legalább így „online”, tanulhatunk valami újat, célokat tűzhetünk ki magunk elé, akár egy ilyen, nehezebb periódusban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában