Irány Šibenik!

2020.03.07. 11:30

Farkas Richárd szalonnát is süt a nemzetközi kongresszuson

Nívós nemzetközi gasztronómiai rendezvényre hívták meg Farkas Richárdot: kollégáival a Chef’s ­stage-en mutatják be az őrségi gasztronómiát március 16–17-én.

Nemes Judit

Farkas Richárd a Pajta bisztróban

Fotó: Cseh Gábor

Újabb megtiszteltetés érte az őriszentpéteri bisztró séfjét: Farkas Richárdot – a Dining Guide Fenntarthatósági Díj első nyertesét – Horvátországba, a Chef’s Stage-re invitálták a szervezők.

Magyarországról első alkalommal hívtak résztvevőket az eseményre, az őrségi tehetség mellett Mészáros Ádámot, egy budapesti, két Michelin-csillagos étterem séfjét kérték fel.

Farkas Richárd a Pajta bisztróban
Fotó: Cseh Gábor

– A šibeniki gasztrokongresszus hasonló a spanyolországi San Sebastianban megrendezett Gasronomikához, ám kisebb annál. A világ minden pontjáról érkezik szakmai elit a rendezvényre, és hogy mi is részt vehetünk rajta, az nagyon megtisztelő – mondta el Farkas Richárd. Az éttermet négyen képviselik majd Horvátországban: a séf és helyettese, valamint az étterem tulajdonosai.

Két programban lesz illetőségük: a Local snackben helyi harapnivalót mutatnak be. Szalonnasütés lesz: szabad tűzön grilleznek mangalicaszalonnát, amit medvehagymával és házi kenyérrel tálalnak, majd beszélgetés zajlik a magyar gasztronómiáról. A gálavacsorán pedig szarvastatárt készítenek zellerrel és fenyővel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában