Összefoglaló

2020.03.01. 20:00

Koronavírus Olaszországban, orvosi tanácsok és cuki róka Jákon – Ez történt Vas megyében

Összefoglaltuk a kilencedik hét legfontosabb vasi eseményeit, hogy ne maradjon le semmiről!

vaol.hu

Fotó: Rokavilag.hu/Rácz Attila

Koronavírus

A kínai Vuhan tartományból indult fertőzés immáron egyre több országban üti fel a fejét. Legutóbb a turisták által is kedvelt Olaszországban zonosították a betegséget, ahol a Velencei karnevál miatt mindig sok a látogató.

A pánikhangulat megelőzése érdekében fontos, hiteles forrásból tájékozódjanak. Emellett természetesen fokozottan kell figyelni az egészség megőrzésére és a higiéniára egyaránt. Azért, hogy segítsünk olvasóinknak, a témával kapcsolatban beszélgettünk dr. Schneider Ferenc infektológussal.

A cikket és a videót IDE KATTINTVA tudja megtekinteni.

Nem azok a betegek veszélyesek, akiket elkülönítettek, az jelent bizonytalanságot, hogy a megbetegedettek környezetében vagy máshol felüti-e a fejét a vírus. Dr. Schneider Ferenctől bárki kérdezhetett
Fotó: Horváth Balázs

 

 

Ezen kívül Vas megyei érintetteket kerestünk az olaszországi fertőzésekkel kapcsolatban. A koronavírus gyors olaszországi terjedése miatt nőtt a megbetegedések kockázata Európában, tanácsos felfüggeszteni az észak-olaszországi utazások tervét.

A cikket ITT találja.

A legtöbb látogatót vonzó velencei karneváli esemény napján, vasárnap vezették be a turisták számolását, terelését és azonososítását is szolgáló térfigyelő rendszert

 

Az elmúlt héten tudomásukra jutott, hogy a 910 főt foglalkoztató büki Nestlé Hungária Kft. szerdán hazaküldte néhány dolgozóját. Arról kérdeztük meg a céget, hogy milyen óvintézkedéseket hoznak a munkatársaik egészsége és biztonsága érdekében.

A cikket ITT olvashatja.

 

Indoklás nélkül vonták vissza a celldömölki és kőszegi rendőrkapitányok kinevezését

A döntés 2020.02.29-től lépett érvénybe, a kapitányságvezetői feladatokat további intézkedésig mindkét helyen a kapitányságvezető-helyettesek látják el.

A részteleteket még nem osztották meg a nyilvánossággal.

Azért voltak vidámabb híreink is a héten

Búcsú egy fantasztikus kapustól

A Szombathelyi Haladás szurkolóinak egy csoportja felhívást tett közzé a közösségi médián keresztül, melyben arra invitálták a szurkolókat, hogy együtt búcsúztassák el a tavaly visszavonult Király Gábort. A stadionban egy ceremónia kerekedett, Király Gábor pedig előbb egy díjat vett át, majd felment a szurkolókhoz is, akik a nevét skandálták.

Az eseményről készült beszámolónkat ITT olvashatja.

Fotó: Auer Gábor

 

Egyetemista édesanya – Előbb a gyerekek, utána a doktori is meglett

Horváthné Kocsis Henrietta fordított utat járt be, mint a fiatalok többsége: 34 évesen, három fiú édesanyjaként vágott neki a továbbtanulásnak. Azóta sem vesztett a lendületéből, sőt, mintha három ember munkáját végezné, annyit dolgozik. Racionális, szelíden határozott, igazi vezető alkat kifogyhatatlan energiatartalékokkal.

IDE kattintva olvashatja el a vele készült cikket.

Horváthné Kocsis Henrietta körül most minden kerek
Fotó: Szendi Péter

 

Róka ugrál a fűben Jákon

A rokavilag.hu nevű oldalon jelentek meg Rácz Attila felvételei, aki fantasztikus fotókat készített egy neki „modellt álló” rókáról, a háttérben ráadásul Vas megye egyik kultikus épülete, a jáki templom látható.

A képeket és a cikket ITT találja.

Fotó: Rokavilag.hu/Rácz Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában