kérdőív

2020.03.18. 07:00

Lépést tartanak a fiatalokkal Szentgotthárdon

Szentgotthárd Kérdőívet állított össze Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa a város új ifjúságpolitikai koncepciójának és cselekvési tervének megalapozott előkészítéséhez. A diákok és fiatal felnőttek valós igényeit szeretnék megismerni.

Tersztyánszky Krisztina

Papp Bálint, az ifjúsági tanács alelnöke: a 10 és 18 év közötti fiatalokat szólítják meg Fotó: Szendi Péter

Fotó: Szendi

Több évvel ezelőtt már készült egy hasonló kérdőív, de a tanács fontosnak tartotta a felmérés megismétlését, hiszen a digitális technológiai fejlődés a generációk közti különbségeket is szélesíti, így fontos, hogy lépést tartsanak a fiatalokkal, megismerjék motivációjukat, érdeklődésüket, igényeiket.

A kérdések – tudtuk meg Papp Bálinttól, az ifjúsági tanács alelnökétől – elsősorban a tíz és tizennyolc év közötti, helyi diákokat célozzák meg, hiszen jobbára ők azok, akik már rendelkeznek egy bizonyos fokú önállósággal a szabadidejük eltöltése kapcsán és az ezzel kapcsolatos véleményüket el tudják és szeretnék is mondani. De ezzel párhuzamosan várják a fiatal felnőttek, a 18–29 év közötti gotthárdiak véleményét is, akik online tudják kitölteni a kérdőívet.

Papp Bálint, az ifjúsági tanács alelnöke: a 10 és 18 év közötti fiatalokat szólítják meg Fotó: Szendi Péter

– A Szentgotthárd és Térsége Iskola Széchenyi István 5–8. Évfolyamos Általános Iskolája, a Szentgotthárd és Térsége Iskola Vörösmarty Mihály Gimnáziuma és az SzMSzC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatóit kértük fel arra, hogy segítsék munkánkat azzal, hogy iskolai órákon kitöltetik a kérdőívet a fiatalokkal. Lehetőségük volt ezt online megtenni, de aki igényelte, annak papíralapon is eljuttattuk a kérdőívet – mondta el Papp Bálint.

Az online kérdőív kitöltésére március 20-áig még lehetőségük van a fiataloknak. A kérdőív eredményeit az I. Ifjúságügyi Kerekasztalon fogják ismertetni.

– Az eredményeket mindenesetre kiértékeljük és az eredményt a nyilvánosság számára is hozzáférhetővé tesszük. Ezekre alapozva pedig szeretnénk olyan intézkedéseket elősegíteni, amik hozzájárulnak a fiatalok helyben maradásához és ahhoz, hogy jól érezzék magukat városunkban. Nemcsak azt kell tudnunk, hogy mik azok a programok, amelyeket hiányolnak, hanem hogy mi az a kommunikációs csatorna, amelyen meg tudjuk őket szólítani. Fontos, hogy minél közelebb tudjuk hozni a fiatalokat egy település működtetésének, illetve a térség- és településfejlesztés lehetőségeinek megismeréséhez. Így számos olyan programmal készülünk majd, amely a kutatás eredményeire támaszkodva tudja ezt megteremteni – tette hozzá Papp Bálint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában