Határhelyzet

2020.03.12. 20:59

Itt a hivatalos lista – Ezek az átkelők maradnak nyitva a magyar-osztrák és a magyar-szlovén határon

Az új koronavírus-járvány elleni védekezés részeként 2020. március 12-én 0 órától a rendőrség újra ellenőrizhet az osztrák és a szlovén határon.

vaol.hu, police.hu

Fotó: Szendi Péter

Mint ahogy arról beszámoltunk, Vas megyében egyelőre csak Rábafüzesnél van határellenőrzés, úgy tudjuk azonban, hogy Bucsunál és Kőszegnél is ugyanezt tervezik. A kisebb, úgynevezett határátlépési pontokat – amelyekből több mint tíz van Vas megyében – viszont csütörtök éjfélkor lezárják, erre Bozsoknál csütörtökön rendőrök figyelmeztették az autósokat. A kis határátlépési pontok közül egyedül Szentpéterfa marad nyitva.

Az ORFK Kommunikációs Szolgálata hivatalos oldalán megerősítette értesüléseinket, és tájékoztattak az új helyzetről:

Osztrák viszonylatban

  • Magyarország területére belépni a nemzetközi forgalom számára (bármely ország állampolgárai részéről) Hegyeshalom, Sopron és Rábafüzes közúti határátkelőhelyeken lehetséges.
  • A magyar és az osztrák állampolgárok a már felsorolt átkelőhelyeken túl igénybe vehetik a határátlépéshez Kópháza, Kőszeg, Bucsu és Szentpéterfa közúti határátkelőhelyeket.
  • Szlovén viszonylatban

  • Magyarország területére belépni a nemzetközi forgalom számára (bármely ország állampolgárai részéről) Tornyiszentmiklós, Rédics közúti határátkelőhelyeken lehetséges.
  • A magyar és a szlovén állampolgárok a már felsorolt átkelőhelyeken túl igénybe vehetik a határátlépéshez Pince közúti határátkelőhelyet.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában