karantén

2020.03.15. 19:56

Olaszok vannak, új koronavírus-fertőzés azonban nincs Olaszfán

Olasz állampolgárok vannak, új koronavírus-fertőzés azonban nincs Olaszfán – tisztázta Fekete Róbert polgármester. Vannak rémhírek, márpedig azok terjesztése bűncselekmény.

Bakos Ágnes

Fotó: VN

Valóban jöttek olaszok Olaszfára, hiszen több tucat olaszfai ingatlan van olasz tulajdonban. Kettő olasz állampolgár érkezett egy hete a faluba, akkor még szabad volt az utazás Olaszországból – ezért láthattak olasz rendszámú autót a faluban. Az olasz állampolgárokat azonban nem, ugyanis kéthetes önkéntes karantént töltenek. Nem betegek, tünetmentesek, ittlétükről tud a nagykövetség és a tisztifőorvos is – mondta el Fekete Róbert, Olaszfa polgármestere.

Fotó: VN

Ő maga vásárol az önkéntes karanténba vonult olaszoknak. Elmondta: a szükséges termékeket leteszi a kapuban, a telefonon értesített tulajdonos átveszi és közvetlen kapcsolat nélkül, néhány méterről beszélnek néhány szót. Mindkét olasz állampolgár jól van, a kéthetes karantén fele már letelt.

Rosszindulatú pletykák azonban vannak. Ennek kapcsán Fekete Róbert emlékeztetett: a kihirdetett veszélyhelyzetben a rém-, illetve álhírek terjesztése bűncselekménynek minősül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában