koronavírus

2020.03.31. 15:29

Üres az ELTE épülete, de a számítógépek részt vesznek a járvány elleni küzdelemben

Aki nem tud, aktívan részt venni a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, az számítógépét állíthatja csatasorba. Így tett a szombathelyi ELTE is Savaria Műszaki Intézete, negyven géppel csatlakoztak be a nemzetközi kezdeményezésbe.

vaol.hu

Fotó: Szombathelyi Gépész

Az egyetem " target="_blank" rel="nofollow noopener noreferrer">hivatalos facebook oldalán olvasható, hogy több más magyarországi intézménnyel együtt ők is csatlakoztak a Folding@Home nemzetközi kutatási projekthez és közösségi számítási platformhoz az új koronavírus okozta járvány elleni küzdelemben.

A technológia lényege, hogy egy adott számítási feladat elvégzésére több, akár földrajzilag különböző helyen található informatikai rendszert jelölhetnek ki. Így lehetővé válik összetett, hatalmas számítási kapacitást igénylő modellezési feladatok elvégzése olyan kutatóhelyek számára is, amelyek maguk nem rendelkeznek az ehhez szükséges hardvereszközökkel- írja közösségi oldalán az egyetem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában