felborzolt kedélyek

2020.03.02. 07:00

Viselkedési kódex lesz a csepregi hivatalban?

Viselkedési kódex kidolgozásának ötlete is felmerült a legutóbbi csepregi ülésen, ahol a munkatársakat zavaró, személyes kérdésekről is szó esett a város ügyeiről szóló döntések előtt.

Vas Népe

Dénes József és Horváth Zoltán a testületi ülésen

Fotó: Vas Népe

Oláh Imre képviselő rámutatott, hogy van, aki „gőzerővel azon dolgozik, hogy zavart és káoszt keltsen az önkormányzati dolgozók lelkében. Ez a fajta lélektani hadviselés már szinte elviselhetetlen állapotokat teremt az önkormányzat mindennapjaiban.” Arra kérte a képviselőtársakat és a polgármestert, valamilyen módon határolódjanak el ettől, akár viselkedési kódexet találjanak ki, mert így nem lehet dolgozni. A pályázatíró munkatárs felmondását összefüggésbe hozta „ezzel az aknamunkával”, továbbá kifogásolta a Dénes József blogján megjelenő egyes tartalmakat, a volt polgármestert illető jelzőket.

Az alpolgármester úgy reagált, hogy semmilyen aknamunkát nem folytatott senki ellen, csak érdeklődött a városban folyó turisztikai fejlesztések tartalmi kérdései iránt.

Dénes József és Horváth Zoltán a testületi ülésen
Fotó: Vas Népe

Domnánics Alajos képviselő szintén a pályázatíró kolléga felmondásához fűzte felszólalását, felkérve az alpolgármestert, hogy „ne vegzálja a hivatali dolgozókat”. Hárominé Orbán Erika képviselő megfogalmazta: nagy veszteség Szelestey László távozása a hivatalból, mert „ha valaki segítette az elmúlt időszakban a város fejlődését, az ő volt; nehezen lesz pótolható”.

Az ülésen öt igen szavazattal, két tartózkodás mellett elfogadták Csepreg 2020-as költségvetését. Más napirendi pontok megtárgyalása közt megalkották a civilek támogatásáról szóló rendeletet, amely a jogi keretet adja az egyesületi vezetők tiszteletdíjának kifizetéséhez is. Egyetértettek abban, hogy folyamatos egyeztetéseket igényel az útfelújítások – illetve a későbbiekben a kastély felújítása – miatti forgalomrendezés. A testület elfogadta, hogy a városmakett megvalósítására négy helyről kérnek árajánlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában