döntés született

2020.03.20. 16:04

Visszavonta a megyés püspök az iskolák átvételére irányuló kezdeményezést

Dr. Székely János megyés püspök március 18-án kelt közleményében a koronavírus járvány miatti veszélyhelyzetre való tekintettel visszavonta kezdeményezését a Szentgotthárd és Térsége Általános Iskola és Gimnázium Szombathelyi Egyházmegye részére történő fenntartói jogának átadására.

Tersztyászky Krisztina

Dr. Székely János megyés püspök azokról a pluszértékekről beszélt, melyeket az egyházi iskola ad a tanulóknak

Fotó: Vn-Archív/Szendi Péter

A megyés főpásztor hasonlóképpen járt el a Körmendi Kölcsey Utcai Általános Iskola egyházmegyei fenntartásba való átvételére irányuló kezdeményezésével.

A szülőkhöz és a pedagógusokhoz intézett levelében dr. Székely János így indokolja döntését:

- A szülői véleménynyilvánítással kapcsolatos eljárásrend, a későbbiekben a beiratkozás, az osztályok szervezése, a tantestület kialakítása stb. olyan feladatokat jelentenek, amelyeket szociális érintkezés nélkül, csak elektronikus úton nem lehet megoldani. Mivel nem látható előre a járvány vége, ezért a gyermekek, szüleik és nagyszüleik, valamint egész közösségünk egészségének védelme érdekében döntöttem a visszavonás mellett.

A megyés főpásztor hozzátette: bízva abban, hogy a járvány leküzdésére tett közös erőfeszítéseink sikerre vezetnek, az iskolaátvételt a későbbiekben, legkorábban a 2021-2022. tanévtől ismét kezdeményezni fogja. Fodor István tankerületi igazgató tegnap körlevélben tájékoztatta az érintett szülőket, hogy mivel a püspök úr döntése következtében a szülői vélemény-nyilvánító szavazás okafogyottá vált, ezért azt nem tartják meg.

Előzmények:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-egyhazi-iskola-nem-vesz-el-semmit-inkabb-lelki-tobbletet-ad-3493326/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában