lapajánló

2020.04.29. 19:18

A csütörtöki Vas Népéből kiderül: mi várható Vas megyében, miért van kevés fertőzött?

A csütörtöki Vas Népéből kiderül: mi várható Vas megyében, miért van kevés fertőzött?

Vas Népe

Dr. Kecskés László, a szombathelyi önkormányzat egészségügyi bizottságának elnökét kérdeztük a járvánnyal kapcsolatban. Csütörtöki lapszámunkban írunk arról is, hogy bizonyos gyógyszerekből hiány van, de arról is beszámolunk, hogyan tölti idejét mostanság Szarvas József, a Nemzeti Színház művésze.

A tömeges tesztelés elkezdésével várhatóan megyénkben is emelkedni fog a fertőzöttek száma. Az azonban önmagában jó hír, hogy több mint tíz napja nincsen fertőzött a Markusovszky-kórházban. Dr. Kecskés László, a szombathelyi önkormányzat egészségügyi bizottságának elnökét kérdeztük.

Patika körképünkből kiderül, hogy bizonyos gyógyszerekből hiány van, de a legtöbb helyettesíthető. Mérséklődött a patikák forgalma: a vírus megjelenésekor tömegek álltak előttük, feltöltötték a házi patikát.

Az Őrségben tölti a járványidőszaki kényszerpihenőjét Szarvas József. A Nemzeti Színház művésze egy pillanatig nem unatkozik: kertet művel, ház körüli teendőket végez, online tartalmakat gyárt versekkel. És tervez – a Kaszás Attila Pajta Színház és Galéria programjait járványon innen és túl.

Új fűnyírótraktort, fűrészt vásárolt az önkormányzat. A Magyar Falu Programban nyert támogatást Vasasszonyfa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában