Kész a gyógynövénykert

2020.04.30. 11:30

Egyre csak szépül a vépi óvodaudvar

Mintegy 3,8 millió forintot nyert a Magyar falu programban az önkormányzat az óvoda játszóudvarának korszerűsítésére. Hetek óta zajlik a munka, megnéztük, mi készült már el az épület környékén.

Tóth Kata

Kovácsné Halász Éva a pozitív tábla mögött, háttérben a Kneipp-taposó és a kertecske

Fotó: Unger Tamás

Földmunkagépek dolgoznak a héten is az óvoda udvarán: az eredetileg nyárra ütemezett feladatokat végzik most a kényszerű szünetben.

Kovácsné Halász Éva óvodavezető vezet körbe a terepen, és mutatja, hogyan haladnak, és mit terveznek még a következő hetekben. Színes papírból készült, laminált piros szívek formáznak egy még nagyobb szívet az elnéptelenedett ovi kerítésén. A bejáratnál a megsüllyedt burkolatot már szintbe hozták, a 4×5 méteres betonozott rész kerékpár- és babakocsi-tárolóként funkcionál majd.

Kovácsné Halász Éva a pozitív tábla mögött, háttérben a Kneipp-taposó és a kertecske
Fotó: Unger Tamás

Új térkőburkolatot kapott az óvodaépület melletti rész, kerti szegélyt építettek és tujákat ültettek a játéktároló kis ház mellé. A fák alatti ágyásban kapott helyet a pozitív tábla csupa pozitív tartalmú felirattal – a tábla a boldogságprogramjuk eleme lesz. Hatszögű gyógynövénykertjük földjébe metélőhagyma, rozmaring, citromfű, levendula és kakukk­fű került. Mellette minden bizonnyal a gyerekek kedvence lesz a Kneipp-taposó, amely dr. Garda Károly vépi gyermekorvos, a Magyarországi Kneipp Szövetség elnöke instrukciói alapján készült, és a kivitelező cég vezetőjének, Varga Eleknek az ajándéka.

Az udvarra fajátékok, mozgást segítő eszközök kerülnek még: a már meglévő csúszdás torony mellé még egy a fenti udvarrészre, ezenkívül egy fa lovas kocsit és egy Flinstone-autót álmodtak a mélyebben fekvő területre. Ha a büdzsé engedi, fészekhinta is kerülhet oda.

Két-három héten belül látható lesz a végeredmény, mondja a vezető, akinek szívfájdalma, hogy a ballagást nem tudják a szokott keretek között megtartani. Elárulta: van terve arra, hogyan tudnak majd egymástól elköszönni a gyerekek, az óvó és dajka nénik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában