Segítés helyett

2020.04.14. 12:10

Fidesz: Megdöbbentő – Újabb több tízmilliós megbízást kapott Czeglédy

Megdöbbentőnek tartja a Fidesz, hogy Niedermüller Péter, a VII. kerület polgármestere a veszélyhelyzet alatt is inkább Czeglédy Csaba támogatásával foglalkozik a kerület lakosainak segítése helyett – írja a Magyar Nemzet a párt erzsébetvárosi szervezetének közleményére hivatkozva.

VN

Fotó: VN-archív

„Niedermüller Péter VII. kerületi DK-s polgármester elsődleges feladata veszélyhelyzetben is a pártkatona Czeglédy Csaba támogatása több tízmilliós összeggel. A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség Erzsébetvárosi Szervezete megdöbbentőnek tartja, hogy egészségügyi járvány, veszélyhelyzet idején az erzsébetvárosi lakosok támogatása helyett a polgármester legfontosabb és elsődleges dolga az legyen, hogy 29 millió forint + Áfa díjazással kitömi a Demokratikus Koalíció ügyvédjét, Czeglédy Csabát, aki jelenleg is bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanúsítottja egy többmilliárdos ügyben” – idézi a Magyar Nemzet a Fidesz erzsébetvárosi szervezetének közleményét.

Majd így folytatják: „A mostani megbízás kísértetiesen hasonló gyorsasággal köttetett, mint az első kettő kerületi szerződése. Az első két szerződés 2019. november 5-én, néhány nappal a polgármesteri megbízólevél átvétele után meg is született, a mostani, nagy összegű szerződés pedig 2020. március 18-án, az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetését követően, polgármester saját döntési jogkörében (amikor a polgármester a sajátos helyzetből fakadóan a képviselőtestülettől és a bizottságtól függetlenül egy személyben hozhat döntést).”

A Magyar Nemzet ír arról is, hogy a Fidesz erzsébetvárosi szervezete több kérdést is feltesz közleményében, így például azt, hogy miért élveznek elsőbbséget Czeglédy Csaba, a Demokratikus Koalíció ügyvédjének szerződései más kerületi döntésekkel szemben, valamint hogy jut-e Gyurcsány Ferenc ügyvédjének pénzéből a Demokratikus Koalíciónak?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában