az avató csúszni fog

2020.04.05. 07:00

Kemencét építettek Kemestaródfán

Elkészült a Leader-támogatással épült szabadtéri, fedett kemence a településen. Az avatót májusról egyelőre a júliusi falunapra halasztották.

Tersztyánszky Krisztina

Takó Gábor az új kemencét mutatja

Fotó: Szendi Péter

A kivitelezésben prioritást élveztek a helyi vállalkozók – tudtuk meg Takó Gábor polgármestertől. A munkák novemberben kezdődtek, az alapok fölé sátrat húztak, hogy a kőműves télen is tudjon dolgozni. A többfunkciós kemence másfél hónap alatt készült el grillező- és bográcsozórésszel. Végül a térköves és az ács vette át a munkaterületet.

Takó Gábor az új kemencét mutatja
Fotó: Szendi Péter

Az önkormányzat májusban szerette volna kipróbálni a kemencét, egy szemétszedéses programmal egybekötve. Most úgy tervezik, hogy az avatót a július 25-i falunapon tartják meg. A rendezvénytér számos közösségi program helyszíne lesz majd.

A beruházás 3,595 millió forintba került. Ebből pályázaton csaknem 2,8 millió forintot nyertek, a maradék összeget az önrész terhére és önerőből finanszírozta a település önkormányzata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában