Séta a járvány idején

2020.04.19. 07:00

Kerüljük a forgalmas helyeket, parkokat, kutyafuttatókat!

A jelenlegi álláspont szerint a kutyák nem terjesztői a koronavírusnak, mégis fontos az elővigyázatosság. Néhány alapvető szabály betartásával azonban semmi akadálya a sétának.

Polgár Patrícia

Érdemes szántóföldek, erdők, mezők, városszélek környékén sétálni

Fotó: Unger Tamás

A járvány kapcsán egyre többen szorulnak otthonaikba, ezáltal több idejük szabadul fel, hogy kedvencükkel foglalkozzanak, sétáljanak. A tudomány mai állása szerint a kutyák nem fertőződnek meg a koronavírus emberre veszélyes fajtájával, illetve nem is tudják átadni azt, a tappancsukon és szőrükön mégis képes megragadni a kórokozó. Ezáltal a legfontosabb szabály, hogy kutyázás után azonnal mossuk meg a kezünket.

Érdemes szántóföldek, erdők, mezők, városszélek környékén sétálni
Fotó: Unger Tamás

A séta során azonban nemcsak a négylábúak tudják begyűjteni a vírust – melyet kezünkkel átvihetünk saját magunkra –, hanem találkozhatunk más kutyásokkal vagy csak éppen arra sétáló járókelőkkel. Így, mint minden szociális interakció során, séta közben is ügyeljünk a megfelelő távolság tartására. Kerüljük a forgalmas és mások körében is népszerű helyeket, a parkokat, kutyafuttatókat!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában