Segítség

2020.04.23. 17:00

Munkavállalók támogatása a Schaeffler Savaria Kft-nél

Értesüléseink szerint a szombathelyi Schaeffler Savaria Kft. speciális szociális támogatási programot alakított ki azon kollégái számára, akik 14 éven aluli gyermekkel, vagy beteg hozzátartozó gondozása céljából otthon maradnak a jelenlegi, koronavírus miatt kialakult helyzetben.

vaol.hu

A megyeszékhely legnagyobb munkáltatójaként a cég elsősorban a helyi munkavállalókban bízik, rájuk épít Fotó: Szendi Péter

Az információt a vállalat ugyan hivatalosan nem tette közzé, azonban a kollektív jogokat gyakorló SZAKAD FSZ részéről Takáts László elnök az alábbiakat nyilatkozta:

„A vállalat és az érdekképviseletek között továbbra is zajlanak a proaktív egyeztetések, az itt kezelt pontok közül az egyik valóban a szociális támogatási program volt, melyre szükség szerint havonta jelentkezhetnek a munkavállalók egészen augusztus végéig. Mindenki, aki részt vesz a programban, munkavégzés helyett otthon maradhat 14 éven aluli gyermeke felügyelete, vagy beteg hozzátartozója gondozása okán, a vállalat mintegy havi bruttó 200.000 Ft-os szociális támogatása mellett.

Fontos, hogy az érintett dolgozók továbbra is változatlanul kapják majd a havi lojalitási bónuszt és a Cafeteriat is. Az új, véleményem szerint példaértékű intézkedés kiemelt segítséget biztosít a krízishelyzet során felmerülő nehézségekben a családoknak. Kiállunk a munkavállalók mellett minden helyzetben.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában