A társaságot nem érte anyagi kár

2020.04.23. 11:30

Pusztító tűz a szeméttelepen – A telephely üzemeltetője, a Szova NZrt. válaszolt kérdéseinkre

Az országos sajtót is megjárta a hír: a szombathelyi szeméttelepen a múlt héten napokig égett a zöldhulladék. A telephely üzemeltetője, a Szova NZrt. kérdésünkre közölte: a társaságot nem érte anyagi kár a tűzeset miatt.

Tömböly Ágnes

A tűzeset körülményei még nem ismertek

Fotó: VN-archív/HB

„A tűzeset anyagi kárt nem okozott. A hulladékudvarban tárolt zöldhulladék semmisült meg, amely az előkészítő területen volt elhelyezve. A telephely egyéb részét képező építményekben (irodaépület, hulladékudvar, fedett tárolók stb.) és az ott tárolt anyagokban sérülések, károk nem keletkeztek” – írta kérdésünkre megküldött válaszában a Szova NZrt. kommunikációs munkatársa. Potyondi Nikolettől megtudtuk azt is, hogy mióta a telephelyen a hulladékudvar és a komposztálótelep működik, ez a terület szolgált a kezelésre – például darálásra, előkészítésre – szánt ágak, nyesedékek tárolására. Innen folyamatosan kerültek átválogatásra és ledarálásra, majd komposztálásra a zöldhulladékok. A területen körülbelül két éve elhelyezett hulladék gyűlt össze.

A tűzeset körülményei még nem ismertek
Fotó: VN-archív/HB

Kérdésünkre, hogy indul-e belső vizsgálat a társaságnál, Potyondi Nikolett úgy válaszolt: „A tűzeset körülményének megismerését követően tudjuk eldönteni, hogy milyen mélységű belső vizsgálat lefolytatása szükséges; amennyiben szükségesnek véljük, természetesen intézkedni fogunk a belső vizsgálat elrendeléséről.”

Megtudtuk azt is, hogy bár a hulladékudvar jelenleg zárva tart, a tervek szerint április utolsó hetétől újból fogadni tudja a lakosság által beszállított hulladékokat.

Ismert, múlt héten szerda este gyulladt ki a szombathelyi hulladékudvarban a zöldhulladék. Az oltáshoz a környező megyékből is érkeztek lánglovagok: 90 tűzoltó dolgozott a helyszínen 5 vízszállító autóval és 15 tűzoltóautóval. Később a városra telepedő füstfelhő miatt a környéken élők napokig ablakot sem tudtak nyitni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában