Nem mindennapi köszöntés

2020.04.05. 16:22

Születésnapi meglepetés József atyának a Kálvária, azaz Szent Kereszt templomban (Videó)

Bár üres templom előtt, de a hívek fényképeivel feldíszített padok előtt végezte el a barkaszentelést és mondta el virágvasárnapi miséjét Horváth József pápai prelátus.

Tersztyánszky Krisztina

Fotó: Németh-Papp Katalin

Horváth József, azaz ahogy a szombathelyiek emlegetik, OK Atya, 1935. április 5-én látta meg a napvilágot, azaz virágvasárnap ünnepli 85. születésnapját. Tudta ezt a lelkészség hívő közössége, és születésnapja alkalmából a rendkívüli helyzetben is szívhez szóló ajándékkal lepték meg kedves lelkipásztorukat. Miután elmondta a szentmisét záró áldást és kiment volna a szentélyből, megkérték, üljön le a padba, és levetítették számára a hívek összefogásával készült videót. Az összeállításban elsőként dr. Székely János megyés püspök köszöntötte az ünnepeltet.

- Köszönjük neked, hogy bölcs vagy, imádságos ember vagy, nyitott a szíved, fiatal a lelked, mert kapcsolatban vagy az élő Krisztussal. Köszönjük neked, hogy annyi közösséget építettél föl és tartasz össze, ismered a tieidet és néven szólítod őket.

A továbbiakban a lelkészség hívei családi körben készült felvételeken énekelték, mondták el köszöntőiket, abban a reményben, hogy hamar elmúlik ez a néhány hónap és rövidesen újra mód lesz a személyes találkozásra.

József atya az első padban megtalálhatta ajándékát is: a közösségben szokásos botot, dudát, pálinkát és vöröskeresztes dobozt. Meghatott köszönő szavaiban örömmel nyugtázta, hogy él, és immár a második, harmadik generációban él a Kálvária család lelki közössége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában