Magyar Falu Program

2020.04.30. 17:30

Új fűnyírótraktort, fűrészt vásárolt az önkormányzat Vasasszonyfán

Közterület karbantartását szolgáló eszközök beszerzésére pályázott és nyert még tavaly Vasasszonyfa a Magyar Falu Programban.

Tóth Kata

Ágh Péter és Katavics András – közel kétmillió forintból vett új eszközöket a falu Fotó: Ohr Tibor

1 millió 958 ezer forint támogatást nyert a település – gyűjtőkosaras fűnyírótraktort, motorfűrészt és egy vállra akasztható fűkaszát vásároltak az összegből, számolt be Katavics András polgármester. Tavasszal érkeztek meg az új gépek – fűnyírótraktora és motorfűrésze eddig nem volt a falunak, a régi fűkaszájuk helyett pedig már elkelt az erősebb darab. A gépek „egy kézben” lesznek: falugondnokuknak mindegyik eszközre van gépkezelői jogosultsága, tette hozzá. A héten használták már a fűnyírót, sok a mozgatni, aprítani való fájuk is, oda jól jön a fűrész. Négy pályázatban gondolkodnak az idén a Magyar Falu Programban: a Széchenyi utca útburkolat-felújítására, orvosieszköz-beszerzésre, a művelődési ház közösségi terének felújítására, és egy játszótér-

pályázatba is belevágnak, sorolta Katavics András.

Ágh Péter és Katavics András – közel kétmillió forintból vett új eszközöket a falu Fotó: Ohr Tibor

Ágh Péter országgyűlési képviselő a támogatással kapcsolatban úgy fogalmazott: – Jó volt Vasasszonyfa polgármesterétől hallani, hogy milyen összetartó közösség él a faluban. Remélem, hogy a kormány támogatásával a Magyar Falu Programban nyert eszközök jól szolgálják majd a település lakóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában