Átválogatják és aprítják

2020.04.02. 09:00

Vépen egyre többen teszik le a kijelölt helyen a zöldhulladékot

Több mint egy éve gyűlik a kiskastély mögötti területen a vépiek kerti hulladéka: az ág- és nyesedékhalmot a napokban aprításra készíti elő egy vállalkozó.

Tóth Kata

Munkában a markoló-rakodó traktor

Fotó: Unger Tamás

– A vépiek megszokták és megszerették a lerakó lehetőséget, de sajnos még mindig sokan égetik a zöldhulladékot otthon, a kertjükben. Igaz, ezt önkormányzati rendelet korlátozza: havonta most már csak két alkalommal van mód égetésre, kéthetente péntekenként 10-től 18 óráig, legközelebb április 3-án – hallottuk Kovács Péter polgármestertől.

Munkában a markoló-rakodó traktor
Fotó: Unger Tamás

Hatalmas rakás nyesedék vár most felaprításra az önkormányzati területen. A vállalkozó emberei és helyi GAMESZ-dolgozók tegnap motorfűrésszel, kézi erővel is dolgoztak, egy markoló-rakodó traktor pedig az átválogatott fát rakta egy újabb halomba a mintegy ezer négyzetméternyi területen.

– Még mindig van aki, törmeléket, építési hulladékot is rak a kerti hulladék mellé, ezért van szükség az alapos átválogatásra, tudtuk meg a polgármestertől, aki a vépieket továbbra is arra biztatja, vigyék a zöldhulladékot (és csak azt) a kijelölt területre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában