A gyerekek kérték, a Vas Népe teljesítette

2020.05.31. 15:30

Azt álmodta, állatorvos – Hat kiskutya született a szemük láttára az állatklinikán

Szakács Olivér (5) és Rába Liza (5) állatorvos szeretne lenni, ezért az állatklinikára szerveztünk számukra látogatást.

Merklin Tímea

Szakács Olivér, Rába Liza és Varga Hajni az egyik „beteggel”

Fotó: Cseh Gábor

A kislány régóta dédelgetett vágya volt, hogy egyszer megvizsgálhasson egy kisállatot, akit utána ölbe is vehet. A kisfiú nagyon szereti az állatokat, folyton a National Geo műsorait nézi; van otthon kutyája és két tengeri malaca, Bucsuban a papánál pedig sok disznó.

Dr. Varjú Gábor elmondta, hogy az állatklinikán nagy állatokat, lovat, tehenet, disznót nem gyógyítanak, csak kis állatokat: kutyát, macskát, papagájt, hörcsögöt, teknőst, nyulat, sünt, kígyót. A falon egy boa és egy gabonasikló levedlett bőrét látjuk. Nemrég egy kígyót azért hoznak röntgenezni, mert azt hitték, lenyelt egy emészthetetlen tárgyat, de harapástól származott a sérülése. Nyulakat azért hoznak, mert sokszor rosszul nő a foguk vagy emésztési gondokkal küzdenek a helytelen etetés miatt, és vannak fertőző betegségeik. Egy sünnek új pisilőt kellett kialakítani.

Szakács Olivér, Rába Liza és Varga Hajni az egyik „beteggel”
Fotó: Cseh Gábor

A rendelőbe aznap egy agár érkezett először, kihullott a szőre fertőzés miatt. Egy pici szurit kapott. Egy másik kutya szemvizsgálaton esett át. Liza nyuszit vagy hörcsögöt várt, de kutyák jöttek ezután.

A gyerekek a mikroszkóp­ba is belenézhettek, láthattak röntgenfelvételt, beöntést, végbéltükrözést, végignéztek egy császármetszést, amikor hat kiskutya született, meg is simogathatták őket. Liza ezek után is kitart elképzelése mellett, hogy állatorvos legyen, Olivér pedig másnapra virradóra azt álmodta, hogy már állatorvos lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában