800 lakás maradt ivóvíz nélkül átmenetileg

2020.05.23. 07:00

Csőtörés volt pénteken a Váci és a Kodály utca sarkán, Szombathelyen – Hömpölygött a sáros víz

Csőtörés volt tegnap délelőtt a Derkovits-lakótelepen, a Váci Mihály utca és a Kodály Zoltán utca kereszteződésében. A helyreállítási munkálatok miatt a környéken átmenetileg mintegy nyolcszáz lakás maradt ivóvíz nélkül.

Tersztyánszky Krisztina

Vízátfolyás jelezte a bajt pénteken reggel nyolc óra körül Fotó: CSG

Fotó: © Cseh Gábor

A Vasivíz Zrt. tájékoztatása szerint szünetelt az ivóvíz-szolgáltatás péntek dél­előtt Szombathelyen a Váci Mihály utca 63., 65., 68., 70., 72., 74., valamint a Bem József utca 6., 8., 10., 12., 14., 16. és 18. számú lakótömbökben.

A Kodály Zoltán utcai kereszteződésben reggel nyolc óra körül vízátfolyás jelezte a bajt, majd kiderült, hogy a Váci Mihály utca–Kodály Zoltán utcai gerincvezeték hibásodott meg.

Vízátfolyás jelezte a bajt pénteken reggel nyolc óra körül Fotó: CSG

A szolgáltatócég munkatársai nagy erőkkel láttak neki a hiba elhárításának, és ezzel párhuzamosan a víz­nyelők kitisztításának.

A gépkocsiknak fokozott óvatossággal kellett közlekedniük a Váci utcának ezen a szakaszán, hiszen az úttesten hömpölygött a sáros víz. Az embereket azzal biztatták, hogy 14 óra körül már biztosan normalizálódik a helyzet. Szerencsére még eddig sem kellett várni: a munkásoknak megfeszített munkával tegnap fél egyre sikerült kijavítaniuk a hibát, és ezzel az összes érintett lakásban helyreállt a vízszolgáltatás.

A szolgáltató felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy a munkálatok befejezését követően vízelszíneződés előfordulhat, ami az egészségre ártalmatlan, és a víz folyatásával megszűnik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában