digitális oktatás

2020.05.12. 07:00

Előkelő eredmények a Bersek-iskolából – Földrajzversenyt nyert Weidl Mónika

A Bersek-iskola is sikeresen átállt a digitális oktatásra. A mindennapos tanítás és felzárkóztatás mellett hangsúlyos az intézményben a tehetséggondozás. Országos és megyei versenyeredményekkel is büszkélkedhetnek tanulóik.

Tóth Kata

Weidl Mónika, kezében a versenyre készített naplóval

Fotó: Unger Tamás

Az általános magyar műveltséget, a hazaszeretetet és a nemzeti összetartozás gondolatát fejleszti a Tudásvadász országos honismereti tanulmányi verseny. A négyfordulós levelezős tesztversenyen évek óta részt vesznek a bersekes diákok, de az ideihez hasonló kiemelkedő helyezést még nem sikerült elérniük: Károly Abigél 6. a és Kolnhofer Kende Attila 7. a osztályos diákok országos elsők lettek évfolyamukon. A Világjáró országos levelező földrajzversenyt is bersekes tanuló, a 8. b-s Weidl Mónika Kitti nyerte, méghozzá százszázalékos eredménnyel.

– Tavaly is végigcsináltam a versenyt, az idén duplázni akartam. Négy fordulóban várták tőlünk a megoldásokat határidőre. A tízoldalnyi versenyfeladaton kívül kétoldalas naplót is írnunk kellett. Földrajzi témájú keresztrejtvényeket oldottunk meg, a témák között Magyarország erdőségei, Rockenbauer Pál pályája, a környezetvédelem, a csernobili katasztrófa is szerepelt, és fotóznunk is kellett.

Weidl Mónika, kezében a versenyre készített naplóval
Fotó: Unger Tamás

Mónikának a földrajz az egyik kedvenc tantárgya, a továbbtanulás hajrájában a maradék szabad idejében videóklip-versenyfelhíváson is indult: osztálytársával, Dallos Adriánnal a Hétköznapi hősök – mentőápoló című kisfi lmjükkel a 3. helyezést érték el a Vas

Megyei Pedagógiai Szakszolgálat felhívásán.

Előkelő helyezést értek el a bersekes diákok a Zrínyi-H-Multimédia megyei informatikaversenyen, az országos levelező logikaversenyen, a Kálti Márk történelem-tesztverseny országos döntőjén és a Tiéd a Szó-Tár! nyelvi versenyen is. Az utóbbi országos

fordulóját a vírushelyzet miatt később tartják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában