Fodor Istvánt kérdeztük

2020.05.19. 11:00

Feszültséget keltett egyoldalú információkkal

A Bartók Béla Zeneiskola intézményi belügyeivel foglalkozó cikket közölt az egyik helyi online portál: egy mesterpedagógiai minősítő eljárással kapcsolatban az igazgatót lemondásra szólították fel egyes kollégái.

Vas Népe

Fotó: pixabay

Az üggyel kapcsolatban Fodor István, a Szombathelyi Tankerület igazgatója állásfoglalását kértük, aki kérdésünkre azt válaszolta: az intézményvezető mesterpedagógusi minősítő eljárása nem tartozik a tankerület hatáskörébe, abban kizárólag az Oktatási Hivatal illetékes. Az intézményvezető-helyettes minősítő eljárását követően azért élt panasszal a tankerület felé, mert vélelmezte, hogy az eljárás sikertelensége az intézményvezető pontozása miatt történt, valamint tájékoztatta a nevelőtestületet is az ügyről.

A tankerület álláspontja: az intézmény egyik pedagógusa egyoldalú információkkal feszültséget keltett a nevelőtestületben, követelve az intézményvezető lemondását. A tankerület javaslatára mediáció történt a felek között, ami nem vezetett eredményre.

A tankerületi központ annak érdekében, hogy minél hamarabb megoldja a kialakult helyzetet, haladéktalanul meghozza a szükséges fenntartói intézkedéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában