van remény

2020.05.15. 14:00

Harmincnegyedszer szólhat Sitkén a magyar rock – Paksi Endre, az Ossian frontembere üzent a vasi közönségnek

Van remény arra, hogy a meghirdetett időpontban, augusztus 29-én, szombaton megtartják a Sitkei rockfesztivált – hallottuk Kovács Ferenctől, a Kápolnáért Kulturális és Sportegyesület elnökétől.

Tóth Kata

Fotó: Szendi Péter

– Tartjuk az augusztus végi időpontot, megvannak a szerződéseink a zenekarokkal. Abban bízunk, hogy az augusztus 15-e után már engedélyezik a tömegrendezvényeket, amelyeket addig a koronavírus-járvány miatt le kellett mondani vagy el kellett halasztani – mondta el kérdésünkre Kovács Ferenc. Hozzátette még: míg 1986-ban a sitkei volt az egyetlen zenei nagyfesztivál a megyében, most, 2020-ban úgy tűnik, az egyetlen maradt erre a nyárra.

Vannak azért fejlemények, ami az előadók névsorát illeti: friss hír a fesztivál háza tájáról, hogy múlt héten lemondta fellépését az Ossian. Paksi Endrét, az Ossian frontemberét, zenekarvezetőjét telefonon értük el. A következőt üzente a rajongóknak: „Sziasztok, bár örömmel látom a híradásokban, hogy javul a helyzet, én egyelőre korainak tartom a tömegrendezvényeket. Imádom az Ossian közönségét, és nagy megtiszteltetésnek tartottam, hogy ismét meghívtak minket a legendás Sitkei Fesztiválra, de a dolgok jelenlegi állása mellett nem szeretném sem a magam, sem a zenekar, sem pedig egyetlen Ossian-rajongó vagy hozzátartozója egészségét, vagy akár életét kockáztatni. Hangsúlyozom, hogy ez az én személyes véleményem, mindenki másét tiszteletben tartom. Remélem, hogy hamarosan születik valamilyen biztos megoldás a problémára, és ismét találkozhatunk! A legjobbakat mindenkinek!

Fotó: Szendi Péter

Az Ossian helyett várható a Leander Kills nevű rockbanda. Ott lesz még a Hercseg-hegyi színpadon a Gyöngyösön alakult női csapat, a Dorothy, húzónévként a nemzetirockot játszó Kárpátia, a Pokolgép, és Lord nélkül nincs Sitke – ők is a húrok közé csapnak. Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, a szervezet tiszteletbeli elnöke, a Korál zenekar vezetője majd jövőre, a 35. alkalomra érkezik, erősítette meg a főszervező. A tervek szerint az idén sem kell azonban nélkülöznie őt a vasi közönségnek: a kulturális egyesület szokásos adventi koncertjén a sitkei templomban Liszt Szerelmi álmok című zongoraciklusát adná elő Herrer Pállal.

A szervezők reménye szerint az idén ismét ezrek döntenek úgy, hogy augusztus 29-én a kápolnához zarándokolnak élő koncerteket hallgatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában