Az egész országból érkeztek egyenruhások

2020.05.28. 07:00

Írásbeli szakvizsgát tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban

A járványügyi szabályoknak megfelelő feltételek mellett tartottak írásbeli szakvizsgát a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban szerdán.

Merklin Tímea

A körmendi intézményben Balogh Roland 101 végzős társával együtt töltötte ki a központi kérdéssort

Fotó: Horváth Balázs

Az egész ország területéről érkeztek vizsgázni a másodéves próbaidős őrmesterek. Beléptetéskor mérték a testhőmérsékletüket, de csak vizsgalázuk volt. Hollósi Gábor rendőr ezredes, az iskola igazgatója elmondta, hogy a 102 fiatalt tíz teremben osztották el, hogy köztük a másfél méter tartható legyen, ehhez tíz felügyelő tanárt biztosítottak, továbbá oktatókat, akik ismertették a feladatokat; ők kesztyűt és maszkot is viseltek.

A körmendi intézményben Balogh Roland 101 végzős társával együtt töltötte ki a központi kérdéssort
Fotó: Horváth Balázs

Az írásbeli vizsga egy központi, jóváhagyott kérdéssor, volt benne büntetőjog, büntetőeljárás, igazságrendészeti, köz­rendvédelmi ismeretek, a kényszerintézkedések szabályai, vagyis a kétéves képzés teljes tananyagára épült. A fiatalok a májusi távoktatás során jól felkészültek, lelkesek voltak, bíztak a sikerben.

A rendészetiben június 4-én kezdődik a komplex szakmai vizsga, négy csoportban szűkített elnökséggel. Érdekes lesz a gyakorlati rész, mert ahol testi kontaktus lenne – például bilincselés –, azt elkerülendő a vizsgázó elmondja, hogyan csinálná, és „jelző” emberek hajtják végre. Szituációkat állítanak be, és a tanárok eljátsszák a megoldást a jelölt őrmesterek instrukciói alapján. Idén elmarad a június 15-ei évzáró, kibocsátó ünnep, a főtéri ki- és visszavonulással, aki levizsgázik, utána rögtön megkapja a végbizonyítványát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában