felvételi

2020.05.20. 07:00

Száznál is több diák kezdi majd meg az tanulást a szentgotthárdi középiskolákban

Lezárult a felvételi eljárás a szentgotthárdi középiskolákban is. Mindkét középfokú oktatási intézményben – Vörösmarty Mihály Gimnázium, III. Béla Szakképző Iskola – az általános iskolában szerzett osztályzatok alapján alakultak ki a felvételi pontszámok.

Tersztyánszky Krisztina

Forrás: pixabay.com

A Vörösmarty Mihály Gimnáziumban két párhuzamos osztályban összesen negyvenhat kilencedik osztályos diák kezdheti meg a munkát szeptemberben – tájékoztatott Balogh Éva igazgató. A tanulók osztott csoportokban vagy az angol, vagy a német nyelvet tanulják majd emelt óraszámban.

Ezenkívül lehetőséget kínálnak a gimnáziumban szlovén nemzetiségi nyelv tanulására is, órarendi keretben. Egyelőre két diák jelentkezett erre az oktatásra, de szívesen veszi az iskola, ha többen is a szlovént választják második idegen nyelvként.

A III. Béla Szakképző Iskolában az ősztől technikumi és szakképző iskolai osztályok indulnak. A mintegy hatvan nappali tagozatos diák többsége az ötéves technikumot választotta, ipari informatikai technikus, illetve vendégtéri technikus tagozaton. Várhatóan két ilyen osztály indul ősszel.

A hároméves szakképző iskolában gépi és CNC forgácsoló, valamint villanyszerelő, illetve cukrász/szakács szakmát tanulhatnak a diákok, előreláthatólag szintén két osztályban.

Korpics Ferenc igazgató szerint szeptemberig még biztos növekedni fog a felvettek létszáma, például olyan diákokkal, akik valamilyen másik képzés első éve után szeretnének váltani és újrakezdeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában