Saját forrásból építik

2020.05.29. 07:00

Meghiúsult a tervezett szerződés-aláírás – Várni kell arra, hogy Zanatig biciklizhessünk

Várniuk kell még a zanatiaknak, hogy a városrészig kiérjen a kerékpárút. Dr. Nemény András, Szombathely polgármestere és Putz Attila, a körzet képviselője csütörtökön sajtótájékoztatón szólt a fejleményekről.

VN

Még várni kell arra, hogy Zanatig kerekezhessünk

Fotó: Cseh Gábor

Sikerről akartak beszámolni, pontot tenni az ügy végére, ehhez képest meghiúsult a csütörtökre tervezett szerződés-aláírás a céggel, amelynek meg kellene építenie az utat, jelentette be a polgármester. Mint mondta, nem adnak több haladékot a szerződés módosítására, amelyet az elmúlt kilenc évben nyolcszor módosítottak. Közölte azt is, nem is volt élő szerződése a városnak a céggel, így nem is volt mit biztosítania annak a jelzálogjognak, amelyik most lejár.

Még várni kell arra, hogy Zanatig kerekezhessünk
Fotó: Cseh Gábor

A jelenlegi városvezetés nem tudott erről, ebben a korábbi városvezetés és Illés Károly volt alpolgármester felelősségét hangsúlyozta. Nemény András elmondta: ennek ellenére előkészítették az újabb szerződés aláírását, ez azonban nem valósult meg. Beperlik a céget,

amelynek feladata lett volna a már kiépített út folytatásaként a Külső Zanati út csomópontjától a zanati városrészig megépíteni az utat, és saját költségből építik meg azt.

Putz Attila ismertette az előzményeket, és hogy milyen ütemben készült volna az út az új szerződés szerint 2022 tavaszáig. A beruházással kapcsolatban megkérdeztük Illés Károlyt is. Ő épp ellenkezőleg, azt hangsúlyozta, hogy az előző városvezetés nagy érdeme, hogy két szakasz megvalósulhatott a kerékpárútból, megtörtént a körgyűrűn való átvezetés is, együttműködve a társasággal. A cégnek – tudomása szerint – továbbra is szándéka megépíteni a teljes szakaszt. A társaság a kisajátításban kérte az önkormányzat közreműködését, az ehhez szükséges dokumentációkat megküldték, köztük a kisajátítási vázrajzot is. Utolsó információja alapján a kisajátítás megtörténte után a cég tervezi befejezni a kerékpárutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában