Kőszegi Városi Múzeum

2020.05.04. 07:00

Megtisztítják a tárlatokat Kőszegen

Minden tavasszal megtisztítják a kiállításokat a Kőszegi Városi Múzeum munkatársai. Erre a hétfői szünnapok adnak alkalmat, ám a járványhelyzetben több napra ütemezhették a munkát.

Tóth Kata

Lintner Olívia, Révész József és Kálmán Árpád munkában

Fotó: VN/Fehér Bernadett

A pályázatokkal kapcsolatos munkát, az adatbázis-kezelést home office-ban végzik, ám bizonyos feladatokhoz – tárlatok tisztítása, kertrendezés – személyes jelenlét kell a múzeumban. Sorra került már az Arany Egyszarvú Patikamúzeum és a Fekete Szerecseny Patikamúzeum állandó kiállítása, a Tábornokház, a várbeli kiállítás, de a múzeum kiskertjének rendbe tételére is jutott idő, tudtuk meg Révész József igazgatótól, aki azt is elárulta, legfeljebb hárman dolgoztak egy csapatban.

Lintner Olívia, Révész József és Kálmán Árpád munkában
Fotó: VN/Fehér Bernadett

Céljuk, hogy a minél hamarabbi nyitásra felfrissített tárlatokkal fogadhassák látogatóikat. Négy kiállítóhelye mellett a múzeumnak 40 ezer darabos műtárgyállománya, 45 ezer kötetes könyvtára és 120 ezres adattára is van. Következő feladatuk a műtárgyraktár rendezése, ezzel párhuzamosan a műtárgyrevízió folytatása lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában