munkálatok

2020.05.18. 07:00

Megújul az első emeleti tanácsterem a Büki Művelődési, Sportközpont és Könyvtárban

Munkaterület az első emeleti tanácsterem a művelődési központban, ahol a munkatársak a minősítésen dolgoznak a vírushelyzet miatti kényszerszünetben.

Bakos Ágnes

A cipők most jöttek meg, remélik, mielőbb használhatják a lábbeliket a táncosok, mutatta Tóth Tamás intézményvezető

Fotó: Bakos Ágnes

– Villamoshálózat-átépítés, klímacsere, álmennyezet beépítése – sorolta az első emeleti tanácsterem munkálatait Tóth Tamás, a Büki Művelődési, Sportközpont és Könyvtár intézményvezetője. A múlt héten lett hivatalosan munkaterület a kiállítótérnek is használt terem, hatvan nap múlva lesz kész, huszonegyedik századi, modernebb lesz a tanácsterem. A héten már a klímát szerelik, a megadott időbe biztosan belefér a kivitelező. Az építési terület körül folyik a munka, még ha a járványhelyzet miatt nem is lehet nyitva a ház, a könyvtár, és nem tarthatnak programokat egyelőre.

– Egy hétig mindenki szabadságon volt, most már minden kolléga dolgozik, különösen a technikai személyzet, a takarítónők, ilyenkor látszik, mennyi munka van egy ilyen intézményben – mondta Tóth Tamás. A sportpályák kinyitottak délutánonként, az egyesületek edzenek – tette hozzá, hiszen a büki sportlétesítmények is az intézményhez tartoznak.

A cipők most jöttek meg, remélik, mielőbb használhatják a lábbeliket a táncosok, mutatta Tóth Tamás intézményvezető
Fotó: Bakos Ágnes

Selejteznek, iratokat rendeznek, leltár, pályázati elszámolások és újabb pályázati lehetőségek kihasználása, ezekre mind van idő. A Nemzeti Kulturális Alaphoz több pályázattal is készülnek, és a közalkalmazotti státuszukról szóló kormányzati döntést figyelik – fűzte hozzá.

Kiemelte, hogy a minősített intézmény cím pályázat beadására készülnek a művelődésszervezők és a könyvtárosok. A házban munkálkodó közösségekre és a rendezvényekre fókuszálnak, azok bemutatását dokumentálják a minősítéshez. – Ennek az okmányrendszere megvan, ezt rendezzük. A múlt év a mérőfok, a kulturális rendezvényeinken próbáljuk bemutatni, azok milyen hatással vannak a településre. Valamint a könyvtár közművelődési munkája és a kis csoportjaink, a népdalkörtől a tánccsoporton át a kézimunkaszakkörig – sorolta. Egy halom dobozt is mutatott: néptáncos lányok cipőit rejtik, amelyeket pályázaton nyertek, arra várnak, hogy használatba vegyék a táncosok. Úgy számolnak, talán őszre tervezhetnek, szervezhetnek rendezvényt a büki művelődési központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában