Felújítás

2020.05.04. 07:00

Megújult és kibővült az erdei Rumi-ház Csepregen

Megújult és kibővült az erdei Rumi-ház, amelyet az önkormányzat a vadásztársasággal közösen fog működtetni, turisztikai célokkal.

Merklin Tímea

Horváth Zoltán polgármester irányítja a városgazdálkodás embereit a tereprendezésnél

Fotó: Cseh Gábor

Egy helyi cég újította fel a gerendaházat, és megtoldották: az egyik felén tárolóhellyel bővült, a másik felén egy búbos kemence épült, fedett terasszal. Az épület új tetőszerkezetet is kapott. A kivitelező már levonult, jelenleg a városgazdálkodás emberei rendezik a környezetét: az újonnan épített kerítésen belül takarítják az

építkezési maradványokat, kivágják a veszélyes fákat, füvesítenek. Bent az épületben a miliőhöz illő, stílusos bútorzat fogadja a vendégeket.

Horváth Zoltán polgármester irányítja a városgazdálkodás embereit a tereprendezésnél
Fotó: Cseh Gábor

Erdei állatok képeit látjuk a szekrényajtókon, amelyeket fotótranszferes eljárással dolgozott rá a famunkákkal foglalkozó, szintén helyi cég. A házban tisztálkodási lehetőség is várja a turistákat, a vizet az újonnan fúrt kút adja. Horváth Zoltán polgármester elmondta: 25,4 millió forintot költöttek a ház felújítására és kibővítésére egy Alpannónia-projekt segítségével

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában