Heti összegző

2020.06.29. 07:00

Családi balhé, parkolási árak, szombathelyi mixer a karanténhajón – Ez történt a múlt héten Vasban

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: VN

Vérszerű anyag folyik egy kamionból és büdös szag terjeng Kőszegnél

Szombaton éjjel a rendőrök több autóval érkeztek Kőszeg határába, ahol egy parkolóban úgy tudjuk, hogy másfél-két napja parkol egy kamion, aminek pótkocsijából vérszerű anyag folyik, a környéken pedig rothadó szag terjeng. A rendőrök ellenőrizték a kamiont, miközben lezárták a parkoló kijáratát, a környéken lévőket pedig elküldték. A teljes cikket ITT olvashatják el.

Koronavírus – Dr. Schneider Ferenc értékelt: Ha szerencsénk van, enyhébb második hullám jöhet

Megszűnt a rendeleti kormányzás, de járványügyi készültség van érvényben. Magyarországon jelenleg alacsony a fertőzések száma, ám Dél-Ázsiában, Dél-Amerikában és Ukrajnában például rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak a napokban. A vírus továbbra is jelen van, nem dőlhetünk hátra teljesen, figyelmeztet dr. Schneider Ferenc infektológus, akit ismét helyzetértékelésre kértünk. A teljes cikket ITT olvashatják.

56 nap az óceánon egy karanténhajón – Egy szombathelyi mixer elképesztő története

Voltak olyan vasiak, akiket nem Magyarország területén ért el a koronavírus-járvány. Legutóbb egy szombathelyi lányról írtunk, aki dzsungelkaranténban van Dominikán. Ezúttal egy olyan történetről számolunk be, ami szintén nagyon messze játszódik megyénktől. Kiss Péter egy óceánjáró hajóra jelentkezett dolgozni tavaly decemberben. Két hónapig minden az elképzelései szerint zajlott, majd a koronavírus közbeszólt, és kezdődtek a bonyodalmak. A 24 éves szombathelyi mixer összesen 56 napig nem lépett szárazfölre, volt karanténhajón, sokáig nem tudta, hogyan juthat haza. Kiss Péter részletesen elmesélte lapunknak az átélteket, amiről ITT írunk részletesen.

Visszafelé Európába az első két hét még gyorsan elment, de utána már változott a helyzet
Fotó: VN/Kiss Péter

Családi balhéhoz vonultak a rendőrök Szombathelyen

Pénteken 19 óra körül a rendőrök nagyobb erőkkel, három autóval vonultak a szombathelyi Stromfeld lakótelepre, ahová a mentők is egy autóval kiérkeztek. Információink szerint nagyobb családi veszekedés miatt hívták a segélyhívót.

Tragédia: háztűzben halt meg egy férfi Zsédenyben

Tragédia történt péntekre virradóra a településen. Egy Rákóczi utcai ház tetőtere kigyulladt, az ott élő középkorú férfi életét már nem tudták megmenteni. Pénteken délelőtt az utcában már csak az erős koromszag, meg az oltás nyomán keletkezett sár emlékeztet az éjszaka történtekre. Bognár László, a kétszáz lelkes Zsédeny polgármestere elmondja: éjfélkor hívta az egyik utcabeli lakó, hogy baj van. Mire a faluvezető pár perc múlva a helyszínre érkezett, a sárvári tűzoltók már dolgoztak. Részletesen tudósításunkat a helyszínről ITT olvashatja.

Magasabbak lettek a parkolási árak Szombathelyen

A belváros piros zónáiban óránként 400 forintért állhatunk majd meg. A sárga és zöld övezetben is emelkednek a díjak, de ott ezért egy, illetve két órával tovább parkolhatunk. A kampányban még arról volt szó, hogy ezekben a zónákban az első két óra ingyenes lesz. A teljes cikket a témában ITT olvashatja.

A belváros piros zónáiban a parkolóhelyeken – a tervek szerint akár már augusztus 1-jétől – óránként 400 forintért állhatunk meg
Fotó: Cseh Gábor

Káldy Lajos festőművész és a felesége hetven éve házasok

Gyorsan elszaladt az idő – mondja Káldy Lajos festőművész, aki hetven évvel ezelőtt vette feleségül Kaposvári Katalint. Június 24-én volt a jubileum. Házassági évfordulójukat szombaton ünnepelték szűk körben. A teljes cikket ITT olvashatja!

Orvosi ügyelet – Ki látja el a szombathelyieket októbertől?

Szeptemberig van szerződése az Országos Mentőszolgálatnak (OMSZ) arra, hogy Szombathelyen működtesse az ügyeleti rendszert. Az új baloldali városvezetésnek nagy tervei voltak, ám most úgy tűnik, az OMSZ jóindulatán múlik, hogy lesz-e ügyelet szeptember után is Szombathelyen. Részletes írásunkat a témában ITT találja.

Júliusban talán visszatérnek a vadászok – Több mint 14 ezer vaddisznót kell még kilőni

A vasi vadgazdálkodók terveit is átírta a koronavírus-járvány: az őzbakszezon a megyében is jóformán külföldi vendégvadászok nélkül telt. Sopánkodni azonban nincs idő, hiszen dolog van bőven: a vasi vadászoknak jövő február végéig még több mint 14 ezer vaddisznót kell kilőniük. A teljes cikket ITT olvashatják.

Újabb kérdés és rokon a mozikávézónál

Hogy kerül egy alpolgármesteri rokon neve a cégkivonatba, és miért egy önkormányzati intézmény marketingese küld meghívót egy kft. rendezvényére? Kerestük a választ. Az erről szóló cikkünket ITT olvashatja!

A Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot mutatjuk be sorozatunk első részében

Mi vigyázunk rátok, vasiak! című, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és lapunk összefogásában megvalósuló sorozatunk első részében a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságot mutattuk be. Erről szóló írásunkat ITT olvashatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában