Az ünnepségen négy plakettet is átadtak

2020.06.19. 07:00

Először volt ballagás a szombathelyi Brenner-gimiben

Különleges félévet hagyott maga mögött a Brenner János Nevelési Központ: először voltak végzősei az intézménynek.

Nemes Judit

A brenneres végzős diákok. Az együtt töltött évek szoros barátságokat szőttek

Fotó: VN/Brenner-iskola

Ünnepi díszbe öltözött az elmúlt szombaton a szombathelyi középfokú oktatási intézmény: az első ballagási ünnepséget tartották a Brenner János Nevelési Központban. Ünnepséggel indult a nap, a ballagóktól az intézmény aulájában köszöntek el tanáraik, diáktársaik, majd a Székesegyházban dr. Székely János megyés püspök, Császár István helynök és Szár Gyula Gergely iskolalelkész celebrálta a hálaadó szentmisét, amelyet követően beszédet mondott Englert Zsolt, az intézmény igazgatója.

– Ti voltatok azok, akik nyolc évig a legnagyobb gimnazisták lehettetek, négy évig pedig a legidősebb diákok iskolánkban. Ez sem adatik meg mindenkinek. Nehéz elsőnek lenni, de nincs ennél felemelőbb. Az együtt töltött évek szoros barátságokat szőttek, amelyek sokat segítettek és még sokat segítenek nektek – emelte ki az igazgató. Az intézmény vezetője büszke a diákjaira, úgy véli, a nyolc évvel ezelőtt kitűzött célokat elérték.

A brenneres végzős diákok. Az együtt töltött évek szoros barátságokat szőttek
Fotó: VN/Brenner-iskola

– Nagy vállalásaik voltak a diákjainknak a vizsgáikkal, és végül nagyon szép eredményeik lettek mind a középszintű, mind az emelt szintű érettségiken. Elégedett vagyok a teljesítményükkel – tette hozzá.

Megtudtuk: a 21 végzős közül négyen kitűnő eredménnyel zártak, négyüknek csak egy négyese lett, további öt tanulónak csak ötös és négyes érdemjegy került az érettségi bizonyítványba. A 22 emelt érettségiből 14 jeles eredményük lett. A nyelvvizsgák számára is büszkék lehetnek: a ballagók 16 középfokú B2 és három C1 felsőfokú komplex nyelvvizsgát szereztek.

Az ünnepségen Brenner-plakettet is átadtak: a tanulmányi Brenner-plakettet Hábetler Annamária, a hitéletit Rátkai Bálint, a közösségi munkáért járót pedig Fogl Noémi és Vámosi Áron vehette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában