gazdaságfejlesztés

2020.06.23. 07:00

Határon átnyúló fejlesztési pályázat

Határon átnyúló gazdaságfejlesztési pályázat indul, amely a magyar vállalkozások és a magyar gazdaság versenyképességének fenntartásához igyekszik hozzájárulni.

MTI

Cél a munkahelyteremtés és -megőrzés Illusztráció: Stock

Fotó: Stock

A Gazdaságvédelmi Akcióterv keretében 25 milliárd forintos keretösszeggel, határon átnyúló fejlesztési pályázatot hirdet a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft., közölte a szervezet hétfőn. A tájékoztatás szerint a CED20C elnevezésű pályázat kiemelt célja a munkahelyteremtés és a munkahelyek megőrzése a magyar vállalkozások határon átnyúló beruházásainak támogatásán keresztül. Hangsúlyozzák, hogy a CED a pályázati lehetőség révén a magyar vállalkozások és a magyar gazdaság versenyképességének fenntartásához és további fejlődéséhez kíván hozzájárulni.

Cél a munkahelyteremtés és -megőrzés Illusztráció: Stock

A programmal elsősorban azon, Magyarországgal szomszédos országokban gazdasági tevékenységgel vagy kapcsolatokkal rendelkező magyar vállalkozások számára teremtenek lehetőséget az eredményeik fenntartására és bővítésére, amelyek a koronavírus-járvány következtében nehéz helyzetbe kerültek. A szinte valamennyi ágazatot felölelő pályázati felhívás keretében elsősorban infrastruktúrafejlesztésre, eszközbeszerzésre, ingatlanvásárlásra és építésre igényelhető beruházási támogatás. Azok a magyarországi vállalatok, amelyek a határon túli területeken beruházásokat hajtanak végre, összesen egy összegben 800 ezer eurónyi (276 millió 688 ezer forint) támogatást kaphatnak, ha ezzel magyarországi és határon túli munkahelyeket védenek meg.

A támogatás intenzitásának maximuma az összes elszámolható költség 60 százaléka. A beérkezett pályázatokat 2020. december 31-éig bírálják majd el. A feltételek és egyéb információk a www.ced.hu/ced20c oldalon érhetők el. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a támogatással kapcsolatban az Országgyűlésben egyebek mellett arról beszélt: jövőre is folytatódnak majd a határon túli gazdaságfejlesztési programok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában