Két csoport vizsgázott

2020.06.05. 07:00

Már van egy kiváló rendőrlány Körmenden

Komplex vizsgát tartottak a Körmendi Rendészeti Szakgimnáziumban. A kétéves képzés záró megmérettetései jövő héten folytatódnak.

Merklin Tímea

Intézkedéstaktika. Csécsei Mónika alezredes Domján Zoltán őrmestert vizsgáztatja

Fotó: Szendi Péter

A végzős 102 diákból két csoport vizsgázott ezen a héten; az első csoportból kiváló eredményt ért el – egyetlenként – a szombathelyi rendőrkapitánysághoz tartozó Fülöp Fanni. Amint Hollósi Gábor rendőr ezredestől, az iskola igazgatójától megtudtuk, kiváló eredmény ritkán van, évfolyamoktól függően egy-egy, olykor előfordul öt-hat fiatal, akinek a tehetsége kellő szorgalommal párosul, így végig kiválóan teljesítenek.

Intézkedéstaktika. Csécsei Mónika alezredes Domján Zoltán őrmestert vizsgáztatja
Fotó: Szendi Péter

A fiatalok általában jó és közepes rendűek, a gyakorlati ismereteket azonban mindenki bírja, hiszen az utcán teljesíteni kell: a járművek közúti ellenőrzésétől, az autó átkutatásától a kényszer­intézkedések alkalmazásáig.

Dremmel István rendőr mérnök ezredes, oktatási igazgató-helyettes úgy tájékoztaott: a gyakorlati vizsgák során szolgálati szituációkat kell megoldani a járványügyi szabályok betartása mellett, majd számot kell adni az intézkedés elméleti hátteréről, és elvégezni a papírmunkát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában