Beruházás

2020.06.30. 07:00

Megújul az egyik csepregi utca – Minisztériumi forrást is kaptak hozzá

A napokban befejezik a csepregi Visi utca aszfaltozását. A beruházás 18,6 millió forintba került.

Merklin Tímea

Horváth Zoltán polgármester és Horváth Gábor képviselő a hétfői helyszíni szemlén

Fotó: Cseh Gábor

Az önkormányzat az előző ciklusban belügyminisztériumi pályázaton nyert tizenötmillió forintot, ezt egészítette ki saját forrásból 3,6 millió forinttal.

Az útépítés a teljes Visi utcát érinti, amelynek hossza 196 méter. Az új burkolat elkészítésénél terramixes technológiát alkalmaztak, vagyis bedarálták a korábbi réteget, arra alapoztak, profiloztak, majd e hét elején rákerül az új aszfalt.

Horváth Zoltán polgármester és Horváth Gábor képviselő a hétfői helyszíni szemlén
Fotó: Cseh Gábor

– Már előtte elkészült a víz- és szennyvízbekötések cseréje, így zártuk ki, hogy ne kelljen megbontani az új utat. Ezt szintén önerővel kiegészített pályázati forrásból finanszíroztuk – mondta Horváth Zoltán polgármester a hétfői helyszíni szemlén, amikor a Visi utcában a kivitelező éppen terítette az új aszfaltot. Egyúttal az is látható volt, hogy már a csapadékvíz-elvezető árkok karbantartása is megtörtént.

Újraszintezték, rendezték a kapubejárókat, megújították a hídfejeket, ahol szükséges volt, így ez az utca is teljesen megújul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában