újraindulhat a fekvőbeteg-ellátás

2020.06.17. 07:00

Megvan, hogy mikortól szülhetnek a kismamák a celldömölki szülészeten

A tervek szerint augusztusban indulhat újra a fekvőbeteg-ellátás a Markusovszky kórház celldömölki szülészeti osztályán.

Vas Népe

Újra aktív ellátás augusztustól Fotó: Szendi Péter

Fotó: © Szendi Péter

A koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben március közepe óta szünetel a szülészet-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a szombathelyi Markusovszky kórház celldömölki telephelyén. Vajon mikortól szülhetnek ismét a kismamák a celldömölki kórházban? – kérdeztük a Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma illetékes osztályát. Prof. dr. Nagy Lajos főigazgató két napja úgy nyilatkozott: az Operatív Törzs további intézkedéseinek függvénye a kórházi fekvő- és járóbeteg-ellátás további bővítése.

Újra aktív ellátás augusztustól Fotó: Szendi Péter

Kedden megérkezett a minisztérium válasza, amely a szombathelyi kórház közlésére hivatkozik: ezek szerint „a celldömölki aktív szülészeti tevékenységgel kapcsolatos fekvőbeteg-ellátás járvány kezdete előttivel egyező visszaállítását augusztus 1-jétől tervezik”. Ehhez az aneszteziológiai, neonatológiai személyi feltételek megteremtése mellett a vérdepó visszaállítására is szükség van – áll a szombathelyi kórház közlését idéző minisztériumi válaszlevélben.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mikor-indul-el-a-celldomolki-szuleszeten-a-fekvobeteg-ellatas-4046655/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában