Stabil az állapota

2020.07.10. 14:37

Megműtötték, nincs közvetlen életveszélyben a kőszegi lakás második emeleti ablakából kiesett négyéves kislány

Kizuhant egy kislány egy négyemeletes ház második emeletéről pénteken kora reggel. A gyermek súlyos sérüléseket szenvedett, mentőhelikopterrel szállították a győri kórházba, ahol megműtötték. Állapota stabil, nincs közvetlen életveszélyben.

Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Az esettel kapcsolatban közleményt adott ki a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság. E szerint tevékenységirányítási központjukba pénteken 5 óra 46 perckor érkezett bejelentés, a lakás ablakából a gyermek eddig tisztázatlan körülmények között esett ki. A helyszínre két mentőegységet és egy mentőhelikoptert is riasztott az Országos Mentőszolgálat. A négyéves kislány súlyos sérüléseket szenvedett, a mentők a helyszíni ellátás után mentőhelikopterrel kórházba szállították. A közleményből az is kiderül: a Kőszegi Rendőrkapitányság – miután az elsődleges intézkedéseket megtették, a helyszíni szemlét lefolytatták – büntetőeljárást indított az ügyben. Információnk szerint a négyéves gyermek egyedül volt a lakásban, 82 éves nagymamája kutyát sétáltatott, közben történt a baleset. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvosigazgatója kora délután az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a kislány nincs közvetlen életveszélyben. Oláh Attila elmondta, hogy a kislányt megműtötték, combcsont- és medencetörése van, mellkasi sérüléseket is szenvedett, emellett kétoldali légmell alakult ki nála. A gyermek állapota stabil, nincs közvetlen életveszélyben.

Az Űrhajósok útján lévő négyemeletes tömb elől pénteken késő délelőtt már elfogytak a környékbeliek, de a hajnalban történtek továbbra is beszédtémát adnak. Az idős nőt jól ismerik, többen megerősítették, gyakran vigyázott okos, cserfes unokájára, aki a szeme fénye. Azt mondják, vasárnap este óta bízták rá újra a kislányt a szülők, feltételezik, hogy a kutyát le kellett vinnie, és úgy gondolta, addig magára hagyhatja az unokáját. Mások tudni vélik, hogy a kislány is el akarta őket kísérni, de a nagymama ezt nem engedte. Tény, hogy a gyermek egyedül maradt otthon, feltehetően nem sokkal később a második emeleti lakás ablakához ment, a szomszédok elmondása szerint széket tett az ablakhoz, és hiába volt félig lehúzva a roló, végül kiesett. A szomszédok szerint csak egy kört mehetett az idős asszony a tömb körül, a hátsó bejáraton ment vissza, felérve nem találta a gyereket a lakásban, akkor szembesült a történtekkel. A lakás gárom ablakának redőnyei ottjártunkkor le voltak húzva, a negyedik nyitva volt, félig lehúzott redőnnyel. A ház előtt a füvön, a betonon nem látszott nyoma a balesetnek.

Fotó: Horváth Balázs

Az eset felhívja a figyelmet: soha sehol ne hagyjuk felügyelet nélkül a kisgyerekeket. A szünidő, a nyár különösen sok hasonló helyzetet produkál. A szülők persze a gyermek érettségéhez és a körülményekhez mérten belátásuk szerint egyedül hagyhatják kiskorú gyermeküket, de a szakemberek szerint biztonsággal 12 év felett hagyható egyedül egy gyerek.

Előzmény:

https://www.vaol.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/kizuhant-egy-kisgyerek-egy-koszegi-negyemeletes-haz-ablakabol-4116365/?fbclid=IwAR2VxTPX-3ET58UwGjC3HVIaRdwhLvm9t_VkXJ2Om0fsH2zuFIQ_WxNs9p8

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában