termelői piac is lesz

2020.07.16. 07:00

Új közösségi tér épül Toronyban

A toronyi művelődési ház mögött már állnak az új, fedett közösségi tér alapjai – hátra van még a térkövek lerakása, a tartógerendák felállítása, valamint az építmény tetőszerkezetén a cserepek rögzítése.

Polgár Patrícia

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő (jobbról) Gál Sándorral, Bucsu polgármesterével, Szabó Zsolt toronyi képviselővel és Kovács György polgármesterrel

Fotó: Unger Tamás

A Pannon Élményprogram Komplex Tematikus Turisztikai Fejlesztések című pályázatán Sével és Bucsuval közösen elnyert támogatásból majdnem ötmillió forintos beruházás vehette kezdetét a településen. A művelődési ház mögött már a múlt héten ott sorakozott az építkezés elkezdéséhez szükséges mennyiségű térkő és cserép – a héten megkezdik a térkövezést és a tartóoszlopok felállítását.

– A megközelítőleg százhúsz négyzetméteres rendezvénytérhez már adott egy fedett helyen található kemence, ennek a térnek a meghosszabbításával jönne létre a táborokat, kisebb rendezvényeket és a termelői piacot is befogadó építmény. Megépülésével lehetőség lesz a piacot sátrak nélkül megrendezni, de aki azzal érkezne, annak is adunk helyet – tudtuk meg Kovács Györgytől, Torony polgármesterétől.

Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő (jobbról) Gál Sándorral, Bucsu polgármesterével, Szabó Zsolt toronyi képviselővel és Kovács György polgármesterrel
Fotó: Unger Tamás

 

Dr. Hende Csaba, a térség országgyűlési képviselője múlt pénteken tekintette meg az építési területet, ahol felidézte a toronyi kenyérhez kötődő élményeit is.

– A toronyi kenyér a Vas Megyei Értéktár része. Aki evett már belőle, annak nem kell elmagyarázni, hogy miért – hangsúlyozta az Ország­gyűlés alelnöke. Hozzátette:

– A kenyeréről híres településen is hagyománya van az államalapítás ünnepén megemlékezni mindennapi kenyerünkről. Az új kenyér ünnepének is méltó helyeként fog szolgálni az új közösségi tér – mondta dr. Hende Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában