Kész a rekonstrukció

2020.07.10. 07:00

Újra járhatók Répcelakon a felbontott utak

Az elmúlt hónapokban folyamatosan dolgoztak a település szennyvízcsatorna-hálózatának rekonstrukcióján. A héten befejeződött a munkálatok első szakasza, ezért újra megnyithatták a Csánigi utcát is a forgalom előtt.

Polgár Patrícia

Szabó József polgármester mutatja a helyreállítást

Fotó: Unger Tamás

A csatornafelújítás következtében majdnem hatvan helyen kellett megbontani Répcelakon az útburkolatot, úgynevezett bontási ablakokat hoztak létre a szakemberek. A rekonstrukció első szakaszában ezeket állították helyre, valamint kicserélték a csatornafedlapokat, javították a rendszer esetleges hibáit.

Feloldották a Csánigi utca lezárását is – itt több mint tíz helyen kellett felbontani az aszfaltot.

– Ezt ideiglenesen sikerült helyreállítani, de fél éven belül teljesen új burkolatot fog kapni az utca – tudtuk meg Szabó József polgármestertől.

Szabó József polgármester mutatja a helyreállítást Fotó: Unger Tamás

Ahogyan azt is, hogy a város további utcáinak teljes szakaszát nem fogják újraburkolni, ám a közútkezelővel közösen ezekben is elvégezték a bontási ablakok aszfalttal való helyreállítását, vagyis itt is lehet közlekedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában