strand

2020.08.04. 07:00

A hárommedencés fürdő elsősorban a vasváriak igényét szolgálja ki

Idén a májusban megszokotthoz képest jóval később és fokozatosan nyitotta meg kapuit a Szentkút Fürdő. Július közepén a vendégeket először a termálmedence várta, majd néhány napja az úszómedence is nyitva áll már mindenki előtt.

Pogács Mónika

Családias hangulata miatt is kedvelt a strand

Fotó: VN/VÖ

A korábbi esztendők statisztikája szerint csaknem 11 ezer látogatója van évente a május közepétől szeptember elejéig tartó szezonban a fürdőnek. Bár a statisztika lassú emelkedést mutat, a működtető önkormányzat célja mégsem a látogatószám növelése.

Családias hangulata miatt is kedvelt a strand
Fotó: VN/VÖ

– A hárommedencés fürdő működtetésével elsősorban a helyiek igényét szeretnénk kiszolgálni. Nem cél továbbra sem a strand bővítése, hiszen a városnak ez a kapacitása, nem bírna el nagyobb vendégszámot – hangsúlyozta Tóth Balázs polgármester. Hozzátette: csaknem tízmillió forintjába kerül a fürdő működtetése Vasvárnak.

A létesítmény nem a város tulajdonában van, de az önkormányzat üzemelteti, mert a fürdő a vasváriakat kiszolgáló, kiváló rekreációs hely. Más településekről is szívesen járnak strandolók. Szombathelyről, Körmendről, Kőszegről rendszeresen érkeznek vendégek.

Vonzerőt jelent a családiasság, az erdőközeli környezet és a vízminőség is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában