szünidő

2020.08.06. 07:00

Állati élmények kicsiknek Vas megyében – Méltóságteljes bivalyok, csíkos mangalicák és bárányok

A Vas megyeiek bánatára mifelénk nincs állatkert, Veszprémbe vagy Ausztriába kell utaznunk ilyen élményért. Ám mivel az állatokat minden gyerek szereti, érdemes felkeresni valamelyik állatsimogatót, ahol akár hosszabb időt is eltölthetünk.

Tersztyánszky Krisztina

Az alsóújlaki Őshonos Állatpark kíváncsi kecskéje

Fotó: TK

Ha Rábahídvégre, a Csodaszarvas Tájparkba látogatunk, sok más attrakció mellett megcsodálhatjuk a gazdaságban tartott állatokat: baromfikat, nyuszikat, sertéseket és magyar tarka teheneket. A Sárvár mellett található Vadkert Majorban is van lehetőség háziállatokkal ismerkedni. Találunk itt gyimesi racka juhokat, magyar parlagi kecskéket és nyuszikat is.

Az alsóújlaki Őshonos Állatpark kíváncsi kecskéje
Fotó: TK

A barátságos, fekete shetlandi pónikat különösen kedvelik a gyerekek. Alsóújlakon az Őshonos Állatparkban csíkos mangalica malacokat, méltóságteljes bivalyokat és szürke marhákat, kíváncsi kecskéket, szelíd bárányokat, pónikat és csacsikat találnak a gyerekek, alkalmanként az állatok hátára is fel lehet ülni, vagy kocsikázni a tájfenntartó állattartást bemutató gazdaságban. Kisrákoson található az egyedülálló Őrségi Patakpart Alpaka Farm a különösen kedves, egzotikus állatkákkal. A farm csak a panzió vendégei számára látogatható. Hagyományos háziállatokkal a szombathelyi múzeumfaluban is ismerkedhetünk.

Érdemes a falvak önkormányzatánál érdeklődni, hiszen ahol tartanak még baromfit, sertést vagy nyulat, a háziak általában szívesen megmutatják azokat olyan gyerekeknek, akik még nem láttak közelről háziállatokat. Ami fontos: állatsimogatóba ne vigyünk magunkkal kutyát, cicát, vendéglátóink ennek nem fognak örülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában