főzés

2020.08.11. 07:00

Búcsú napján főzőcskéztek, vírust űztek – Kilenc csapat sátra alatt készültek az ételek Vépen

Kilenc csapat főzött szabad tűzön vasárnap a sportpálya melletti területen. Nem sokkal dél után állt munkába a zsűri – ők kóstoltak, mi leginkább gyönyörködtünk a fenséges és ízlésesen tálalt ételekben.

Tóth Kata

A Sixty-six nevű csapat – Kripta Klára és Ferenczi Péter – a „leginnovatívabb hamburgerrel” Fotó: Horváth Balázs

A tárkonyos-tejszínes-gombás pulykaragu mellé steak burgonyát, desszertnek rétest kínált Bozzai önkormányzatának csapata stílusosan retró koronavírus-mintájú porcelán tányérban. Héra-Csizmadia Fanni polgármester azt mondta, első szóra jöttek a vépiek hívására a vírusbúcsúztató partira.

Mellettük balról a vépi képviselők és asszonyaik sürgölődtek: ők sparhelten készült tradicionális búcsúi vasárnapi menüt – húslevest, rántott csirkecombot, petrezselymes burgonyát, kovászos uborkát és mennyei csokitortát – szolgáltak fel a padoknál.

Jobbról a művelődési ház csapata – a Kultúr Team – pontyból halászlét főzött, de tortillába tekert csirkét, zöldséget is kóstolhattak sátruknál a vendégek.

 

Sokan megcsodálták a Tegyünk Együtt Vépért Egyesület órákon keresztül sült mexikói barbecue oldalasát.

Az önkéntes tűzoltók debreceni tokányt, a nyugdíjas klubosok a városnapokon már bevált mácsikételt, milánói makarónit állítottak össze, a gondozási központ munkatársai kétféle csülökből pincepörköltet készítettek.

A 66 nevű csapat sertéscombból és tarjából varázsolt pulled pork burgereket, a Gergely és Kovács család vasi-szatmári pörkölttel, dödöllével készült.

A cseppet sem szőrös szívű zsűri – Schreiner Kornél, Hajas Istvánné és Tóth Hédi –végül a látvány, az illat és az íz szerint minden csapat teljesítményét nagyra értékelte, ajándékkal jutalmazta.

– Úgy gondoltuk, hogy augusztusra már magunk mögött tudjuk a vírusveszélyt, vírusbúcsúztatót terveztünk a vépi búcsú napjára. Az élet azonban mást hozott: egyre több a megbetegedés, így vírusriasztóra kereszteltük át a rendezvényt, árulta el Kovács Péter polgármester. Céljuk, a helyi közösség összekovácsolása, látva a sok lelkes, mosolygó arcot, várakozáson felül teljesült. Miközben már a délutáni-esti rohamra készült a vurstli, a helyszínen gazdára talált a Kölyökmentők Egyesület több mentett kölyökkutyája. A focipályán felállított színpadon a Paliék zenekarnak, Nagy Juli és Kiss Gabesz produkciójának, a Dalkommandónak és az Eticattnek tapsolt a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában