Ki ülhet az igazgatói székbe?

2020.08.25. 15:25

Kapós a médiaközpont ügyvezetői státusza

Nagy az érdeklődés a Szombathelyi Médiaközpont NKft. ügyvezetői igazgatói székére: heten pályáztak a pozícióra.

Vas Népe

20200825 Szombathelyi Médiaközpont külső, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Ismert, a közgyűlés február végén hívta vissza a Szombathelyi Médiaközpont NKft. éléről Halmágyi Miklós korábbi ügyvezetőt, miután előbb egy felügyelőbizottsági vizsgálat, majd a soron kívül elrendelt belső vizsgálat során több gyanús ügy került a felszínre. A Vas Népe számolt be róla elsőként, hogy az önkormányzati cég felügyelőbizottsága által folytatott vizsgálat során kiderült: Halmágyi Miklós ügyvezető egy temetkezési szolgáltatónál, két esetben pedig wellness-szállodában is fizetett a cég bankkártyájával.

Előbbiről azt mondta: tévedésből használta a céges bankkártyát, az összeget pedig később hiánytalanul visszafizette. Az ügyben dr. Nemény András polgármester (ÉSZ) azonnali belső vizsgálatot rendelt el, majd annak lezárulta után feljelentette a cég ügyvezetőjét, akit a következő közgyűlésen menesztettek a médiaközpont éléről. Az ügyben jelenleg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz.

Fotók: Cseh Gábor

Nem ez volt az egyetlen ügy, ami komoly sajtóvisszhangot váltott ki az elmúlt hónapokban a társaságnál: lapunk is írt arról, hogy az Ungár Péter országgyűlési képviselő (LMP) érdekeltségébe tartozó portál főszerkesztője, Farkas Balázst tavaly november óta kötetlen munkaidőben havi 500 ezer forintért tanácsadóként alkalmazzák.

Halmágyi Miklós leváltása után a közgyűlés Török Tibort bízta meg ideiglenesen az ügyvezetői feladatok ellátásával. Megbízását a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben a polgármester szeptember végéig meghosszabbította, majd a júniusi közgyűlésen jóváhagyták a pozícióra kiírt pályázati felhívást.

A határidőig, augusztus 15-éig hét pályázat érkezett – erről már Kéner Balázs, a városháza kommunikációs vezetője tájékoztatta lapunkat. Hozzátette: a pályázatokat a közgyűlés bírálja el és szeptemberi ülésén dönt. Megtudtuk azt is, hogy az ügyvezető személyére a gazdasági és jogi bizottság tesz javaslatot. A bizottság a pályázati feltételeknek megfelelő és hiánytalan pályázatot benyújtó pályázókat személyes meghallgatásra hívhatja.

A pályázók kilétét a városháza egyelőre nem fedte fel, és még az is kérdés, hogy nyílt ülésen választhatják-e meg a médiaközpont új vezetőjét. „Az érintettek részéről a nyilatkozatok bekérésre kerültek, ezek benyújtását követően kerül meghatározásra, hogy zárt vagy nyilvános ülés tartására kerül-e sor” – válaszolta kérdésünkre Kéner Balázs.

Értesüléseink szerint a hét pályázat között Török Tiboré is megtalálható, aki folytatná vezetői munkáját.

Ez is érdekelheti:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mediakozpont-veget-ert-a-belso-vizsgalat-3550446/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/mediakozpont-kedden-zarul-a-belso-vizsgalat-3550719/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-rendorsegre-egyelore-nem-erkezett-feljelentes-a-mediakozpont-ugyben-3537132/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/koltsegvetes-jelentos-modositasok-4077671/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/dr-szendro-nemeth-tamas-ujabb-kerdese-ki-javasolta-szakmai-tanacsadonak-farkas-balazst-3798924/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában