Jól sikerült az első hétvége

2020.08.31. 20:00

Kiss Norbert egy arany- és egy bronzéremmel nyitott a kamion Eb-n

Csehországi versenyhétvégével rajtolt el a 2020-as kamionos Európa-bajnokság. Kiss Norbert – és az új MAN kamion.

Tóth Gábor

Kiss Norbert a dobogó tetején

Fotó: VN/kissnorbi.com

A csehországi Mostban elkezdődött a 2020-as kamionos Európa -bajnokság. Ezen a versenyhétvégén debütált a Kiss Norbertet soraiban tudó Révész Truck Race Team csapata – valamint az új MAN kamion. Nos a csapat és a szombathelyi pilóta is remekül kezdte a szezont. Norbi a szabadedzés során egy másodperccel volt gyorsabb a többieknél, és a jó tempó az időmérőre is megmaradt, így megszerezte a pole-pozíciót szombaton.

Az első futamban aztán sikerült is megtartani az első helyet, a magyar versenyző hiba nélkül kormányozta a 40-es rajtszámmal ellátott kamiont, és az első helyen intette le a kockás zászló – vagyis az újonnan alakult magyar istálló, a Révész TRT rögtön győzelemmel mutatkozott be a mezőnynek.

Kiss Norbert a dobogó tetején
Fotó: VN/kissnorbi.com

A fordított rajrácsos második futamban is remekül küzdött Kiss Norbert. Végül a cseh Lacko hazai pályán megőrizte első helyét, Kiss Norbert pedig harmadikként ért célba, de mivel a futam során egyszer a GPS hibájából átlépte a megengedett sebességet, 10 másodperces büntetést kapott, így a hatodik helyre csúszott vissza.

-Jól sikerült már a szabadedzés is, gyorsak voltunk, az időmérőt is sikerült megnyerni, így az első helyről indulhattam – értékelt a szombati nap után Kiss Norbert.

– Mivel a kvalifikáció során csak egy tizeddel voltam gyorsabb, így tartottam attól, hogy a verseny szoros lesz, de szerencsére nem így alakult. A jó rajt után az élre álltam, majd egy piros zászló után a megismételt rajtot követően is elsőként jöttem el, és a futamon még jobb volt a tempóm, mint az időmérőn, így nagy különbséggel tudtam győzni. A fordított rajtrácsos második futamon a nyolcadik pozícióból felküzdöttem magam a harmadik helyre, és a győzelemért csatázhattam, de sajnos az egyik egyenesben egy műszaki hiba miatt egy pillanatra elveszítette a GPS jelet az a készülék, mely a sebességet méri, így átléptem a megengedett határt, amiért büntetést kaptam, így bár harmadikként intettek le, a büntetés miatt a hatodik helyen végeztem. Nagyon köszönöm Révész Bálintnak és a csapatnak, hogy belevágtunk ebbe a kalandba, és rögtön ilyen jó eredménnyel kezdhettük a szezont!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában