Bíróság

2020.08.25. 15:03

Októberben hallgatják ki Czeglédy Csabát

Az előkészítő ülést követően október 1-jén Czeglédy Csaba kihallgatásával megkezdődik a balliberális politikus, Czeglédy Csaba és társai büntetőpere a Kecskeméti Törvényszéken.

vaol.hu

Szeged, 2019. október 21. Molnárné Mészáros Noémi tanácsvezetõ bíró és Czeglédy Csaba az általa vezetett Human Operator Zrt.-hez kapcsolódó bûnszervezet, összesen 21 vádlott ellen különösen jelentõs vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bûntette, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt folytatódó ügy elõkészítõ ülésén a Szegedi Törvényszéken 2019. október 21-én. A vádirat szerint a 2011-tõl mûködõ bûnszervezet célja a döntõen diákmunkaerõ közvetítéssel foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint a diákmunkához kapcsolódó más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A vád szerint a bûnszervezet 6,215 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott az állami költségvetésnek. MTI/Rosta Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Ezt követően még szintén októberben négy további tárgyalási napon hallgatják ki Czeglédyt és a további terhelteket, akiket bűnszervezetben, folytatólagosan elkövetett, 6,3 milliárd forint összegű költségvetési csalással vádol az ügyészség. A szombathelyi önkormányzati képviselőt, a DK európai parlamenti képviselőjelöltjét ezenkívül 155 millió forint értékre elkövetett gazdasági csalással is vádolják. Hat vádlott esetében már jogerős ítélet született, ők beismerő vallomást tettek, és egyezséget kötöttek a vádhatósággal a büntetésük mértékéről, és annak letöltését meg is kezdték - számolt be róla a Magyar Hírlap.

A Magyar Hírlap úgy tudja, október elsején folytatódik az MSZP egykori elnökhelyettesének, Simon Gábornak a büntetőpere is. Simont különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással, hamis magánokirat felhasználásával, valamint közokirat-hamisítással vádolja az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában