Budai Gyula vizsgálatot kért

2020.09.29. 13:48

Czeglédy-per: csak az időt húzzák a büntetőeljárásban?

Vizsgálatot kezdeményezett Budai Gyula országgyűlési képviselő az országos és a szegedi ügyvédi kamara elnökének küldött levelében az ellen az ügyvéd ellen, akit érdekellentét miatt a Kecskeméti Törvényszék kizárt a Czeglédy-perben.

Vas Népe

Budapest, 2019. május 7. Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) szombathelyi önkormányzati képviselõ, a Demokratikus Koalíció európai parlamenti (EP-) képviselõjelöltje érkezik a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) ülésére a Nemzeti Választási Iroda (NVI) Alkotmány utcai székházában 2019. május 7-én. Az NVB nem függesztette fel Czeglédy Csaba mentelmi jogát. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Ismert, csütörtökön Czeglédy Csaba meghallgatásával folytatódott volna a 6 milliárd forintos költségvetési csalás gyanúja miatt indított büntetőeljárás.

Mint arról korábban beszámoltunk, elhalasztják a Czeglédy Csaba és társai ellen, mintegy 6 milliárd forintos költségvetési csalás miatt indított büntetőeljárás októberre kitűzött tárgyalásait, miután a Kecskeméti Törvényszék érdekellentét miatt kizárta az eljárásból az egyik védő ügyvédet.

Az iratok tanulmányozása során észlelte a Kecskeméti Törvényszék, hogy a több vádlott védelmét ellátó ügyvéd korábban – 2017. október 9. és 2018. november 21. között – annak a vádlottnak a védelmét is ellátta, aki az eljárás során egyezséget kötött, és akivel szemben a Szegedi Törvényszék 2019. június 26-án ítéletet is hozott.

Budai Gyula országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) közösségi oldalán osztotta meg a videóbejegyzést, amiben arról beszélt: Binszki József az az ügyvéd, akit a Kecskeméti Törvényszék érdekellentét miatt kizárt az eljárásból. Binszki József a szegedi Demokratikus Koalíció önkormányzati frakciójának frakcióvezetője, a jogi és ügyrendi bizottság elnöke. Budai Gyula az országos és a szegedi ügyvédi kamara elnökénél levélben kezdeményezte: vizsgálják ki, hogy milyen módon keletkezett ez az ügyvédi megbízás.

A Magyar Nemzet Budai Gyula leveléből idézett is, abban az országgyűlési képviselő azt írta: „Mind etikailag, mind szakmailag elfogadhatatlan Binszki József ügyvéd eljárása.”

Budai Gyula a videóbejegyzésben beszélt arról is, jól látszik, hogy mi Czeglédy Csaba célja a büntetőeljárás elhúzásával. Ahogy fogalmazott: „Szeretné, hogy 2022-ig ebben az ügyben, az ellene indult büntetőeljárásban első fokon nem születne ellene ítélet, így 2022-ben Szombathelyen összellenzéki jelöltként el tudna indulni a választásokon.” – mondta.

Bánáti János, a Magyar Ügyvédi Kamara elnöke Budai Gyula beadványát továbbította a területileg illetékes kamarának – erről már mai cikkében a Pesti Srácok írt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában