Csaknem 200 millió forint utakra és járdákra

2020.09.30. 07:00

Kilenc vasi nyertes

Döntött a Belügyminisztérium az önkormányzati feladatellátást segítő támogatásokról, azok között utak és járdák javítására is igényeltek és kaptak forrást helyi önkormányzatok – vasiak is.

Bakos Ágnes

A Dózsa utca járdája

Fotó: Unger Tamás

Összesen kilenc vasi települési önkormányzat nyert belterületi utak, járdák, hidak felújítása címen a Belügyminisztériumtól. A tárca közleménye emlékeztet: az idei központi költségvetésből jut az önkormányzati feladatok támogatására, az erre kiírt pályázat határideje július 10-e volt, a helyi önkormányzatokért felelős miniszter a minap döntött az érvényes pályázatokról.

Eszerint utak és járdák felújítására nyert Sárvár, Kőszeg és Körmend 40-40 millió forintot. Náraiban csaknem 19,5 millió forintból újulnak belterületi utak, Hegyfalu és Meggyeskovácsi mintegy 13 millió forintot nyert ezen a címen. Közben 11 millió forintból épít, javít utakat és járdákat Rábapaty önkormányzata, és 10,3 millió forintot nyert erre a célra Narda és Egyházashetye. Van egy vasi az óvodai, iskolai és utánpótlássport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás vagy új sportlétesítmény létrehozása címre igényelt támogatások nyertesei között is: Kenyeri, mintegy 4 millió forinttal.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában