40 milliós támogatás

2020.09.28. 07:00

Munkában Kőszeg útjaiért: sikeres felújítási pályázatok

Több utca megújult az idén, megvan a forrás a Dózsa utcára is, és újabb nyertes pályázatról számolt be Ágh Péter országgyűlési képviselő, aki Básthy Béla polgármesterrel tartott bejárást a napokban a város útfejlesztései ügyében.

Vas Népe

Básthy Béla és Ágh Péter a Rohonci utcában Fotó: Ohr Tibor

Fotó: Ohr Tibor

Már januárban megnyílt a közlekedők előtt a Pogányi út, az elmúlt időszakban kormányzati támogatásból meg tudott újulni a Bajcsy-Zsilinszky utca, a Kiss János utca és a Várkör keleti fele, és rendelkezésre áll az a forrás, amely Dózsa György utca felújítását segíti elő, hangzott el.

Ágh Péter hozzátette: újabb nyertes pályázatról tudnak beszámolni, hiszen a maximálisan adható 40 millió forintos támogatást biztosítja a Belügyminisztérium Kőszeg legutóbb benyújtott útfelújítási pályázatának megvalósításához. A polgármester tájékoztatása szerint a Szent Lénárd utcát, a Petőfi tér nyugati oldalának erősen leromlott útját és a Rohonci utca Petőfi tér felé eső szakaszát újítják fel a forrásból.

Básthy Béla és Ágh Péter a Rohonci utcában Fotó: Ohr Tibor

2021-ben tehát a Dózsa György utca mellett ezek a szakaszok is megújulnak.

– Kőszeg gazdaságának és épületeinek megújulásához elengedhetetlen, hogy a város infrastruktúrája is minél nagyobb mértékben fejlődjön, és ebben kiemelten fontos az utak állapotának javítása. Kőszeg úthálózatának megújítása érdekében együttműködünk – fogalmazott.

Ágh Péter mindemellett megerősítette: a jövőben is keresik azokat a lehetőségeket, amelyek révén meg tud újulni Kőszeg útháló-

zata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában