Tíz verseskötete jelent meg

2020.09.20. 10:22

Ötvenévesen kezdett el írni – Cserős Máriával találkozhatott a közönség a Berzsenyi könyvtárban

Cserős Mária költőt, meseírót ismerhette meg a közönség szombaton a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A számos díjjal elismert alkotónak eddig tíz verseskötete jelent meg, legutóbb pedig meséit is kiadták.

Budai Dávid

20200919 Író-olvasó találkozó Cserős Mária költő, meseíróval, BDMK, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

– Az ünnepi könyvhéten egy megye könyvtárának az is a feladata, hogy bemutassa azokat az embereket, akik nem országosan ismertek – ezekkel a szavakkal nyitotta meg Zsigri Mária szombaton azt az író-olvasó találkozót a könyvtárban, ahol a számos díjjal elismert Cserős Mária költővel, meseíróval találkozhatott a közönség.

Mária az írással ötvenéves korában kezdett el foglalkozni, a késztetést, hogy írnia kell, egy tragikus baleset hírének hallatán kezdte érezni. Azóta mintegy tíz verseskötete jelent már meg, és most kötet alá rendezte meséinek gyűjteményét is Nagyanyó meséi címmel, amelyből egy rövid, humoros állatmesét el is mondott, általános derültséget keltve ezzel a közönség soraiban.

Cserős Mária költővel, meseíróval (jobbról) Zsigri Mária beszélgetett Fotó: Cseh Gábor

Mária szegény családban született, sok nélkülözésben volt része, idős korára azonban az írás rengeteg örömet adott neki. Mint hangsúlyozta, csak ihlet után tud írni, viszont ha az megjön, azonnal munkához kell látnia, mert tapasztalatból tudja, ha az ihlet elszáll, soha többé nem jön vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában