tanévkezdés

2020.09.03. 07:00

Rendőrök segítik az iskolába jutást

Egy hónapon át rendőrök, polgárőrök és közterület- felügyelők segítik a közlekedést azoknál az oktatási intézményeknél, ahol ezt a forgalom nagysága indokolja.

Budai Dávid

Egy hónapig tart a közlekedésbiztonsági kampány

Fotó: Horváth Balázs

Ismét fokozott rendőri jelenlét segíti szeptemberben a forgalmasabb utak mellett lévő iskolák környékén a balesetmentes közlekedést. Szerdán reggel a Paragvári Utcai Általános Iskola előtt Bercse László rendőr őrnagy, közlekedésrendészeti osztályvezető beszélt a kampányról. A cél a balesetek megelőzése, hogy a gyerekek a nyári szünet után gond nélkül jussanak el az iskolába, majd onnan haza.

Egy hónapig tart a közlekedésbiztonsági kampány
Fotó: Horváth Balázs

A rendőri jelenlét láthatóan előzékenyebbé tette az autósokat, akik fokozottan ügyeltek a szabályok betartására, már jó előre lassítottak tegnap a zebránál, és lassan indultak csak tovább. Inkább az iskolába igyekvő gyerekeken és szüleiken látszott némi feszültség, senki nem akart késni mindjárt a második napon, és sokaknak a táska alján lapuló szájmaszkot is meg kellett még keresniük. Kicsit késésben volt Kevin is, akit nagymamája, Horváth Lászlóné kísért az iskolába. Igen nagy volt már az első napon a forgalom, ezért jobb, ha ketten jönnek, így biztonságosabb. Örül, hogy elkezdődött végre az iskola, ez nemcsak a szülők válláról vesz le nagy terhet, de a gyerekeknek is jó végre közösségbe menni. A hatodikos Kevin pedig helyeselt: nem bánja, hogy végre elkezdődött a suli.

Bercse László azt tanácsolja az autósoknak: most különösen figyeljenek a kerékpárosokra és az autók takarásából kilépő gyalogosokra. Fontos, hogy számoljanak rá a menetidőre jó néhány percet, mert a forgalom nagyot nőtt a hétfőihez képest. Különösen így van ez, ha rossz az idő, romlanak a látási viszonyok, ilyen volt mindjárt az első tanítási nap. Hozzátette: az iskolák és szülők részéről egyaránt pozitívak a rendőri jelenléttel kapcsolatos visszajelzések.

Magunk is láttuk, hogy a kisebbeket sokszor átkísérik a rendőrök az úttesten. A hónap végéig a Paragvári utcai, a Váci-, a Reguly-, a Puskás-, az Orlay- és a Dési-iskola környékén számíthatnak hasonló jelenetekre a közlekedők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában